Sophos

Wie?

Sophos is wereldleider in cyberbeveiliging

+ 400.000 klanten in meer dan 150 landen

Wat?

Firewall

Secure Remote connectivity

Endpoint Security

Cyber security

Switches

Voordelen?

Eenvoudig te installeren, configureren en te onderhouden

Eenvoudige workflows

Wie is Sophos?

Als wereldwijde leider in cyberbeveiliging maakt Sophos IT-beveiliging eenvoudig met next generation – security oplossingen, die netwerken, servers en apparaten beschermen, waar ze zich ook bevinden.

Sophos focust zich op innovatie en wordt ondersteund door een wereldwijd netwerk van Sophos Labs Threat Intelligence Centers en supportservices. Op die manier levert Sophos oplossingen die eenvoudig zijn in installatie, gebruik en management, waardoor organisaties zich kunnen richten op prestatie en groei.

Welke oplossingen biedt Sophos?

Sophos Cybersecurity-oplossingen beveiligen endpoints (laptops, servers en mobiele apparaten) en netwerken tegen evoluerende cybercriminele tactieken en technieken, waaronder ransomware, malware, exploits, data-exfiltratie, phishing en nog veel meer.

Sophos Cybersecurity-oplossingen:

 • Next-Gen Firwall,
 • Mobile Device Management
 • Endpoint beveiliging
 • Next-Gen Antivirus (AI)
 • E-mail and Webbeveiliging
 • Encryptie
 • Netwerkbeveiliging
 • Serverbeveiliging
 • NDR (Networks Detection & Response)
 • Gratis tools

Wat zijn de voordelen van Sophos?

Het bekroonde Sophos Central-cloudgebaseerde platform integreert Sophos zijn volledige portfolio, van de Intercept X-endpoint oplossingen tot de XG Firewall, in een enkel systeem genaamd Synchronized Security. Deze console is voor alle Sophos core producten zoals Central intercept X advanced. Beheerders kunnen binnen een browser zicht hebben op real-time informatie en alle Sophos oplossingen beheren zoals Central Endpoint protection, server, mobile, email en Sophos firewall. Sophos Partners gebruiken Sophos Central om hun bedrijf te beheren, en kunnen de beveiliging van klanten vanuit dezelfde console beheren. De Sophos Central self-service portal laat Sophos Email, Device Encryption en Mobile gebruikers hun e-mailquarantaines beheren, encryptiesleutels opvragen en hun smartphones op afstand beheren, waardoor beheerders tijd vrijmaken zodat ze zich op andere taken kunnen richten. U kunt een live demo proberen of u registreren voor een gratis evaluatie van 30 dagen op https://Sophos.com/Central

Dat betekent dat je firewall en endpoint in staat zijn om te communiceren met elkaar, om zo de nieuwste IT-dreigingen tegen te gaan. Hoe groot je organisatie ook is, met Sophos ben je altijd veilig.

Met de producten van Sophos kan je elk endpoint van je netwerk beveiligen – van laptops tot virtual desktops en servers, tot web- en e-mailverkeer en mobiele apparaten. Bovendien maakt Sophos de beveiliging van deze apparaten mogelijk door producten die perfect aansluiten op je behoeften. Sophos garandeert de veiligheid van je netwerk door ‘eenvoud’.

Wat zijn de core products van Sophos?

Sinds de lancering van het Sophos Partner Programma in juli 2020, heeft Sophos kernproducten en niet-kernproducten. Sophos core producten zijn alle cloud-gebaseerde oplossingen zoals endpoint, server, netwerk, mobiel, wi-fi, e-mail en encryptie producten, gesynchroniseerd als een compleet systeem in Sophos Central. Alle voordelen van het partnerprogramma, waaronder dealregistratie, incumbency en NFR, zijn alleen mogelijk voor Core-producten. Een volledige lijst van Core-producten is te vinden in het Sophos-prijzenboek.

Opmerking: niet Core-producten EOS (End-of-Sale) is al aangekondigd. Sophos raadt aan klanten zo snel mogelijk te migreren naar Core-producten. Extra licenties op EOS-producten kunnen alleen worden toegevoegd tot de End-of-Life (EOL) datum juli 2023.

Sophos Firewalls

Sophos XGS Series next-gen firewall apparaten omvatten een nieuwe dual-processor architectuur die nieuwe niveaus van bescherming en prestaties mogelijk maakt. Sophos Firewall biedt een volledige serie beschermingsfuncties, waaronder sandbox met deep learning, IPS, ATP, dual AV, WAF, web- en app-controle – allemaal beheerd vanuit één enkele, intuïtieve console. Naast hardware-appliance-modellen ondersteunt Sophos Firewall een verscheidenheid aan cloud-, virtuele en softwareplatforms om aan een verscheidenheid aan behoeften te voldoen. Wij raden de Standard Protection of Xstream Protection bundel aan voor de ultieme beveiliging. Maar alle abonnementen zijn ook beschikbaar voor individuele aankoop. Support biedt Support-plannen die aansluiten op de behoeften van elke organisatie:  Enhanced Support is inbegrepen in alle Protection-bundels (hierboven). En Enhanced Plus Support voegt dekking toe voor aangesloten AP’s of SD-RED’s en zij krijgen ook prioriteit bij de behandeling van zaken. Alle Sophos Firewalls omvatten cloud-gebaseerd beheer en rapportage zonder extra kosten. Synchronized Security maakt het mogelijk om in realtime informatie over bedreigingen te delen tussen Sophos-endpoints en -firewall voor een dieper overzicht en betere bescherming tegen geavanceerde bedreigingen.

Sophos NDR

Sophos Network Detection & Response biedt je mogelijkheid lateraal verkeer te onderzoeken. Hackers verplaatsen zich in een netwerk niet enkel via werkstations en servers maar ook via apparatuur zoals camera’s PLC’s en andere van op afstand beheerbare toestellen. Deze bieden niet altijd de mogelijkheid om beveiligd te worden. Wanneer er bepaalde bewegingen in het netwerk gebeuren tussen deze apparaten, dan is Sophos in staat deze te identificeren en analyseren om vervolgens alarmen te genereren.

Via een span-port kan een virtuele appliance deep packet inspection toepassen en zelfs versleuteld verkeer analyseren met behulp van AI en patroon herkenning.

Sophos RED

Wanneer je een remote locatie wenst te verbinden met het hoofdkantoor, dan is één van de mogelijkheden een firewall. Echter kan dit voor uitdagingen zorgen omdat de andere (meestal kleine) locatie in een ander netwerk segment zit. Via Sophos RED wordt het netwerk uitgebreid en is het alsof dit toestel een poort is op de firewall zelf. Dit laat je toe om layer 2 koppelingen te leggen over het internet op een veilige manier.

Sophos MSP

Sophos MSP is een  Central-management console waarbij endpoint, server en firewall licenties worden aangeboden in een maandelijks model. Als Sophos MSP partner kan u maandelijks zelf ‘Usage based accounts’ creëren in het Sophos Central Partner Dashboard. In deze centrale beheer web applicatie vindt u alle klanten en licenties van zowel gekochte subscripties als maandelijkse MSP klanten. Sophos telt de 22e van de maand het aantal in gebruik zijnde –User Licenties-Servers-Services-Devices en stuurt automatisch een overzicht naar uw distributeur Kappa Data. Wij factureren aan u als MSP reseller en u weer aan uw klanten.

Wil je jouw business laten groeien met Sophos? Ontdek hier meer over Sophos MSP.

 

Als je ondersteuning nodig hebt, kan je via het Sophos-ondersteunings (partner) portaal toegang krijgen tot support cases, deze volgen en aanmaken: https://support.sophos.com

 • Ondersteuningszaken voor uw organisatie aanmaken en beheren
 • Bekijk en beheer cases die door anderen in uw team zijn aangemaakt
 • Chat in real-time met een van de Sophos support engineers