Wi-Fi Expertise

Onze expertise

Wi-Fi as a Service

Wi-Fi netwerken, al meer dan 15 jaar echt niet meer weg te denken in de wereld van moderne telecommunicatie. Kappa Data is al minstens even lang een sterkhouder op het vlak van wireless technologie en alles wat daar rondhangt.

In de loop der jaren hebben we door het aantrekken van kwalitatieve Wi-fi fabrikanten de kennis en de kunde kunnen vergaren dat we geen enkele uitdaging uit de weg gaan. De technologie staat niet stil bij onze fabrikanten maar ook de bedrijven niet. Constant blijven innoveren en groeien, met een Wi-Fi-netwerk dat meegroeit met hun behoeften en de nieuwste, meest geavanceerde apparaten ondersteunt. Nu en in de toekomst.

 

Site surveys

Een grondige site survey is van onschatbare waarde voor het optimaal functioneren van elk Wi-Fi netwerk. Niets is vervelender dan na een installatie te ontdekken dat je netwerk niet naar behoren werkt, wat kan resulteren in kostbare extra aanschaf van access points, samen met de bijbehorende installatie- en configuratiekosten. Wij begrijpen dat een dergelijke fout aanzienlijke financiële gevolgen kan hebben.

Bij het opzetten van complexere Wi-Fi projecten of in uitdagende omgevingen zoals locaties met hoge dichtheid, industriële complexen of uitgestrekte oppervlaktes, staan wij klaar om je met expertise bij te staan. High density, Industrie omgevingen of grote oppervlaktes? Onze diepgaande Wi-Fi kennis stelt ons in staat om je te begeleiden bij het nemen van de juiste beslissingen.

Professionele uitvoering

Onze ervaren engineers maken gebruik van de vooraanstaande Ekahau Software, die bekendstaat als de marktleider in deze branche. Met hun ruime certificering en kennis zorgen zij voor nauwkeurige Wi-Fi designs, gebaseerd op de juiste strategieën.

Uitgebreide rapportage

Een uitgebreid rapport met gedetailleerde heat maps en volledige informatie over je Wi-Fi netwerk volgt na de site survey. Dit rapport vormt de solide basis voor een succesvolle definitieve implementatie.

We nodigen je uit om meer te ontdekken over onze hoogwaardige Wi-Fi site survey diensten en hoe we je kunnen helpen om een probleemloos en efficiënt netwerk op te zetten. Bezoek onze website op Kappa Data Wi-Fi Survey Request pagina voor meer informatie en neem gerust contact met ons op voor een persoonlijk gesprek over jouw specifieke behoeften.

 

Wi-Fi – Preconfiguratie 

Kappa Data biedt ook een preconfiguratie dienst aan. In het kader van deze dienst doet het technische team van Kappa Data een intake gesprek met de klant om de noden en verwachtingen op te lijsten. Op deze manier wordt de vereiste configuratie van de Wi-Fi omgeving duidelijk. Vervolgens gaan de technische mensen van Kappa Data aan de slag om de configuratie klaar te maken en het netwerkmateriaal voor te bereiden. 

Het resultaat is dat het netwerkmateriaal volledig plug&play is. Het materiaal kan meegegeven worden met de installateurs ter plekke die de bekabeling kunnen doen, en het netwerk is meteen operationeel. Tijdens en na de fysieke installatie staat ons team ook klaar om bij te springen of te valideren. 

De preconfiguratiedienst is niet beperkt tot Wi-Fi alleen, maar ook switches en firewalls kunnen hierin meegenomen worden. Een A-Z netwerkproject kan dus volledig voorbereid worden door Kappa Data. 

 

Training center

Ons training center heeft een lange traditie in gespecialiseerde Wi-Fi-opleidingen. Deze trainingen kunnen zowel fabrikant gerelateerd zijn alsook puur de focus leggen op een bepaalde Wi-Fi technologie.

Kappa Data biedt cursussen met of zonder certificering en trainingen op maat voor uw organisatie. Trainingen kunnen plaatsvinden in ons trainingscentrum of op een externe locatie. Onze trainers hebben hands-on ervaring met het assortiment wat leidt tot optimale kennisoverdracht.

Onze klanten

Klanten van Kappa Data zijn steeds partijen die de producten aankopen om ze daarna opnieuw te verkopen. Traditioneel zijn dit IT resellers.

Zij kiezen voor WiFi as a Service omwille van het gebruiksgemak en de flexibiliteit die deze oplossing biedt.

Dankzij WiFi as a Service kunnen resellers namelijk accesspoints flexibel inzetten, en makkelijk eindklanten binden en zo recurrente inkomsten genereren.

Onze werkwijze

Kappa Data biedt WiFi as a Service in 2 formules:

  1. Je huurt de toegangspunten, inclusief licenties en services, in een pay-as-you-grow model. Geen investeringen dus. Ideaal voor snelgroeiende bedrijven!
  2. Je investeert in licenties waarmee je bestaande (of nieuwe) toegangspunten centraal kan beheren in hetzelfde platform als gehuurde toestellen.

Het cloud platform wordt altijd gehost en onderhouden door Kappa Data, het beheren en configureren van de accesspoints is jouw taak als de reseller.

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Kappa data ondersteunt resellers en klanten met uitgebreide technische kennis, opleidingen en begeleiding. Onze gecertificeerde technische en presales teams staan altijd voor je klaar!

Persoonlijke touch

Bij Kappa Data geniet je van een bijzonder persoonlijke én professionele aanpak, van snelle offertes tot demo’s en klantvriendelijke service met je vaste contactpersonen. Wij zijn er voor jou.

Uitstekende service

Kappa Data is een value-added distributor die oplossingsgericht met je meedenkt. We zorgen altijd voor een goede relatie tussen alle partijen en bemiddelen waar nodig bij conflicten.

Wat onze klanten zeggen

Voor ons is Kappa Data niet alleen “een distri”, maar een echte Business Partner. Hun unieke combinatie van hoge technische skills, short-cycle interne organisatie en persoonelijke dienst maken van Kappa een troefkaart in ons bezit.

Turkoise, Alexis Aubry

Onze partners