Ons verhaal

Kappa Data werd opgericht in 1998 als value-added IT-distributor. Inmiddels telt ons team meer dan 40 collega’s en helpen we jaarlijks meer dan 800 klanten.

2020 – Stabiele groei

In 2020 hebben we IoT als volwaardige derde pijler naast netwerkinfrastructuur en netwerkbeveiliging geplaatst.

Naast nieuwe distributie contracten met Pozyx, OneLogin en Arcserve, hebben we ook 2 nieuwe eigen producten gelanceerd: ProxiPass Social Distancing & Proximity Tracing en ccFLEX, een centraal management platform voor ‘reseller’ firewalls.

Verder hebben we kapitaalfonds Investlink aangetrokken. Het fonds neemt een participatie in het bedrijf met het oog op verdere nationale en internationale groei.

Onze groei werd trouwens al eerder ingezet: Kappa Data is dit jaar genomineerd voor de Trends Gazellen 2020, een award voor de snelstgroeiende bedrijven van Vlaanderen.

2018-2019 – Overname OzOOs

In 2019 nam Kappa Data de distributieactiviteiten van OzOOs over. Zo kregen we voet aan wal op de Waalse markt. We breidden ons productportfolio ook uit met voorname leveranciers zoals Cylance (nu BlackBerry), Mist (onderdeel van Juniper Networks) en Sophos.

2013-2017 – Internationaal avontuur

In 2013 begonnen we aan ons internationaal avontuur met de opening van een nieuw kantoor in Rijswijk (Nederland). De vestiging groeide in 4 jaar uit tot een belangrijk onderdeel van de Kappa Data Groep.

Verder werd het productportfolio uitgebreid in samenwerking met belangrijke leveranciers zoals Delta, Aerohive (nu Extreme Networks) en Ruckus. Kappa Data werd ook Managed Services Provider voor resellers via het Barracuda NextGen Firewall Control Center.

In 2015 werd ook het hoofdkantoor van Kappa Data in België volledig vernieuwd. Vanaf dan beschikten we over een volwaardige trainingsruimte en uitstekende opslagfaciliteiten. We openden ook een kantoor in Polen.

2008-2012 – Enterprise Product Portfolio

Na een sterke focus op kleine en middelgrote bedrijven kregen we vanaf 2008 stilaan ook meer voet aan grond bij grotere resellers, De echte stap richting de ‘enterprise resellers’ was echter de overname van de activiteiten van Cosyco. Deze nieuwe approach resulteerde in nieuwe distributiecontracten met Juniper Networks en Barracuda.

1998-2007 – Oprichting en vliegende start

Kappa Data werd opgericht in 1998, als value-added distributor met een focus op netwerkinfrastructuur en netwerkbeveiliging voor KMO’s. Firewalls, anti-malware en Wi-Fi waren toen al echt ons ding.

We maakten meteen een vliegende start dankzij samenwerkingen met vooraanstaande leveranciers zoals Lancom Systems en Stormshield, en een voortdurend streven naar added value voor onze resellers.