Ons verhaal

Kappa Data werd opgericht in 1998 als value-added IT-distributor. Inmiddels telt ons team meer dan 40 collega’s en helpen we jaarlijks meer dan 800 klanten.

2023 – 25-jarig jubileum

In 2023 bestaat onze Kappa Data Group maar liefst 25 jaar. Dit vierden we onder andere met een weekend trip naar Malta. Wij bedanken graag onze geweldige klanten, partners en medewerkers om gedurende een kwarteeuw deel uit te maken van ons succes. Hoe we ontkiemden van een zaadje tot een gevestigde waarde voor vele ICT-partners? Ontdek onze 3 kernprincipes in deze blogpost. Wij kijken met trots terug op 25 jaar bedrijfsgeschiedenis en we hebben alle vertrouwen in de toekomst, samen met jullie! Ontdek in dit persbericht meer over ons 25-jarig jubileum.

Ontdek hieronder ons 25-jarig Kappa Data verhaal, verteld door de Kappa Data familie!

2021 – Internationale groei

In 2021 hebben we EXER overgenomen, een distributeur in beveiliging, mobiliteit en netwerken. EXER, gevestigd in Lille, draait vandaag een omzet van 30 miljoen euro, stelt bijna 30 mensen tewerk en heeft onder meer Extreme NetworksStormshield en WithSecure als sterke merken in zijn portefeuille. Het bedrijf wordt voortgezet onder de merknaam Exer en Michel Grunspan, CEO van Exer, wordt aandeelhouder en lid van de raad van bestuur van Kappa Data Group. Het samenbrengen van de twee bedrijven levert synergieën op die zowel onze resellers als onze vendoren ten goede zullen komen. Je kan meer lezen over deze overname in het persbericht.

2020 – Stabiele groei

In 2020 hebben we IoT als volwaardige derde pijler naast netwerkinfrastructuur en netwerkbeveiliging geplaatst.

Naast nieuwe distributie contracten met Pozyx, OneLogin en Arcserve, hebben we ook 2 nieuwe eigen producten gelanceerd: ProxiPass Social Distancing & Proximity Tracing en ccFLEX, een centraal management platform voor ‘reseller’ firewalls.

Verder hebben we kapitaalfonds Investlink aangetrokken. Het fonds neemt een participatie in het bedrijf met het oog op verdere nationale en internationale groei.

Onze groei werd trouwens al eerder ingezet: Kappa Data is dit jaar genomineerd voor de Trends Gazellen 2020, een award voor de snelstgroeiende bedrijven van Vlaanderen.

2018-2019 – Overname OzOOs

In 2019 nam Kappa Data de distributieactiviteiten van OzOOs over. Zo kregen we voet aan wal op de Waalse markt. We breidden ons productportfolio ook uit met voorname leveranciers zoals Mist (onderdeel van Juniper Networks) en Sophos.

2013-2017 – Internationaal avontuur

In 2013 begonnen we aan ons internationaal avontuur met de opening van een nieuw kantoor in Rijswijk (Nederland). De vestiging groeide in 4 jaar uit tot een belangrijk onderdeel van de Kappa Data Groep.

Verder werd het productportfolio uitgebreid in samenwerking met belangrijke leveranciers zoals Delta, Aerohive (nu Extreme Networks) en Ruckus. Kappa Data werd ook Managed Services Provider voor resellers via het Barracuda NextGen Firewall Control Center.

In 2015 werd ook het hoofdkantoor van Kappa Data in België volledig vernieuwd. Vanaf dan beschikten we over een volwaardige trainingsruimte en uitstekende opslagfaciliteiten. We openden ook een kantoor in Polen.

2008-2012 – Enterprise Product Portfolio

Na een sterke focus op kleine en middelgrote bedrijven kregen we vanaf 2008 stilaan ook meer voet aan grond bij grotere resellers, De echte stap richting de ‘enterprise resellers’ was echter de overname van de activiteiten van Cosyco. Deze nieuwe approach resulteerde in nieuwe distributiecontracten met Juniper Networks en Barracuda.

1998-2007 – Oprichting en vliegende start

Kappa Data werd opgericht in 1998, als value-added distributor met een focus op netwerkinfrastructuur en netwerkbeveiliging voor KMO’s. Firewalls, anti-malware en Wi-Fi waren toen al echt ons ding.

We maakten meteen een vliegende start dankzij samenwerkingen met vooraanstaande leveranciers zoals Lancom Systems en Stormshield, en een voortdurend streven naar added value voor onze resellers.