Wi-Fi / Bluetooth

Meer en meer devices worden voorzien van een BLE tag of smartphones hun Bluetooth wordt gebruikt voor locatiegebaseerde diensten. Hoe het ook zij, er is hardware nodig om deze BLE devices te koppelen en software om deze te interpreteren. Ook binnen Wi-Fi zijn er specifieke IoT optimalisaties

Veel accesspoints hebben tegenwoordig BLE of Zigbee geïntegreerd. Het is echter niet de bedoeling om zomaar alles door te sluizen naar een centrale server. De Ruckus IoT suite maakt het mogelijk om analyses te maken op de BLE/Zigbee data en voorwaardelijke, gefilterde en geïnterpreteerde data door te sturen.

Mist heeft sinds dag één in hun accesspoints een Bluetooth array gebouwd met 16 antennes. Dit zorgt voor een accurate live plaatsbepaling. In combinatie met de juiste software kan Juniper Mist gebruikt worden als indoor GPS.

IoT en industriële apparatuur dient volgens de aangewezen methode zoveel mogelijk gesegmenteerd te worden, liefst zelfs d.m.v. micro-segmentatie. Dynamic, Private of Multi-Preshared Keys helpen je dit op Wi-Fi vlak in te richten.

Wat onze klanten zeggen

We werken graag samen met Kappa Data omwille van de persoonlijke aanpak. Bij Kappa Data denkt men mee vanuit onze beleving als IT integrator en helpt ons zo om meer toegevoegde waarde te brengen naar onze klanten.

Drive IT, Kristof Verhoeven