Juniper Networks

Wie?

Opgericht in 1996

Wereldleider in high-end datacenteroplossingen

Leider in 2020 Magic Quadrant voor bekabelde en draadloze LAN toegangsinfrastructuur

Wat?

Self-Driving Networks

Location tracking

Beheer datacenters

Voordelen?

In de sector bewezen producten en oplossingen

Efficiënte dagelijkse werkzaamheden

Bewezen producten en technologie

Wie is Juniper Networks?

Sinds 1996 is Juniper Networks uitgegroeid tot een wereldleider op het gebied van datacenteroplossingen. Hun missie is om netwerken te verduidelijken door middel van een reeks innovatieve producten, oplossingen en diensten die ontworpen zijn om de wereld te verbinden.

Een hoogtepunt van hun geavanceerde aanbod is het Junos OS, een veelzijdig besturingssysteem dat niet alleen de ruggengraat vormt van hun high-end oplossingen, maar ook hun Branch Office en Small Enterprise producten aandrijft. Deze uniformiteit zorgt ervoor dat je toegang hebt tot top-tier tools over hun hele portfolio.

Juniper Networks biedt een ongeëvenaard niveau van eenvoud, betrouwbaarheid en beveiliging voor bedrijfsnetwerken. Hun oplossingen strekken zich uit van bekabelde en draadloze toegang, SD-WAN, campus- en datacenternetwerken tot multi-cloudomgevingen. Ervaar met Juniper de transformerende impact van een AI-gedreven onderneming.

In recent nieuws heeft HPE Juniper Networks overgenomen om hun oplossingen verder uit te breiden en hun netwerkactiviteiten te verdubbelen. Door Juniper’s expertise in AI-native oplossingen, zoals het Mist AI and Cloud platform, te integreren met HPE’s Aruba Networking en speciaal ontworpen AI interconnect fabric, is de nieuwe entiteit klaar om een moderner netwerk te leveren dat geoptimaliseerd is voor hybride cloud- en AI-omgevingen.

Welke oplossingen biedt Juniper Networks aan?

Self Driving Networks

Het Self-Driving Network van Juniper Networks is een revolutionaire stap in netwerkbeheer en -operaties en maakt gebruik van geavanceerde technologieën op het gebied van kunstmatige intelligentie en machine learning. Deze oplossing is ontworpen om netwerkoperaties te automatiseren, waardoor de complexiteit en werkdruk die gepaard gaan met traditioneel netwerkbeheer aanzienlijk worden verminderd.

Door het implementeren van geavanceerde algoritmen en voorspellende analyses kan het Self-Driving Network anticiperen op netwerkproblemen en deze autonoom oplossen, vaak voordat ze gevolgen hebben voor gebruikers. Deze proactieve benadering van netwerkbeheer verbetert niet alleen de betrouwbaarheid en prestaties van het netwerk, maar zorgt er ook voor dat IT-teams zich kunnen richten op strategische initiatieven in plaats van op routineonderhoud.

Met zijn vermogen om te leren en zich aan te passen aan veranderende netwerkomgevingen, is het Self-Driving Network van Juniper Networks een vooruitstrevende oplossing die schaalbaarheid, efficiëntie en een aanzienlijk verbeterde gebruikerservaring biedt, waardoor het een ideale keuze is voor IT-partners die hun netwerkinfrastructuur toekomstbestendig willen maken.

Juniper Mist location based services

De access points van Juniper Mist zijn uitgerust met zowel WiFi- als BLE-antennes. Veel van deze modellen zijn uitgerust met een array van 16 BLE-antennes, waarvan acht voor verzending en acht voor ontvangst. Dankzij dit ontwerp kan het systeem de locatie van een BLE-apparaat met een relatief hoge mate van nauwkeurigheid bepalen. Om een optimale nauwkeurigheid te bereiken, variërend van 1 tot 3 meter, is echter een specifiek locatieonderzoek nodig. Bovendien is het ecosysteem van Juniper Mist ontworpen voor naadloze integratie met andere software, mogelijk gemaakt door de veelzijdige API’s.

Beheer van datacenters

De intent-gebaseerde netwerksoftware van Juniper Apstra zorgt voor een revolutie in het ontwerp, de implementatie en het beheer van datacenternetwerken en biedt automatisering en validatie vanaf de eerste installatie (dag 0) tot en met de lopende operaties (dag 2 en verder). Het is uniek dat dit de enige oplossing in zijn klasse is die ondersteuning biedt voor meerdere leveranciers. Hierdoor kunnen organisaties moeiteloos hun netwerken automatiseren en beheren in vrijwel elke datacenterconfiguratie, ongeacht de betrokken leverancier of topologie. Hierdoor wordt het beheren van een privé datacenter net zo eenvoudig als het beheren van cloudgebaseerde bronnen.