Netwerkbeveiliging verbeteren met Juniper Networks NAC en Mist Access Assurance

Netwerkbeveiliging verbeteren met Juniper Networks NAC en Mist Access Assurance

In het huidige digitale landschap is het uitstekend om netwerken te beveiligen tegen een reeks cyberbedreigingen. Met de generatie van apparaten en de toenemende complexiteit van netwerkinfrastructuren hebben organisaties robuuste oplossingen nodig om hun gegevens en bedrijfsmiddelen te beschermen. Juniper Networks biedt een uitgebreide oplossing voor Network Access Control (NAC) in combinatie met Mist Access Assurance waarmee bedrijven hun netwerkomgeving beter kunnen beveiligen en inzichtelijk kunnen maken.

Juniper Networks NAC begrijpen

Juniper Networks NAC is een krachtige oplossing ontworpen om apparaten die toegang zoeken tot bedrijfsnetwerken te authenticeren, autoriseren en beveiligingsbeleid af te dwingen. Door NAC te implementeren, kunnen organisaties granulaire controle instellen over de toegang van gebruikers en apparaten, waardoor naleving van het beveiligingsbeleid wordt gewaarborgd en potentiële risico’s worden beperkt.

De belangrijkste kenmerken van Juniper Networks NAC zijn

  • Handhaving van beleid: NAC stelt organisaties in staat om toegangsbeleid te definiëren en af te dwingen op basis van gebruikersidentiteit, apparaattype, locatie en andere contextuele factoren. Dit zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers en apparaten toegang hebben tot specifieke bronnen binnen het netwerk.
  • Zichtbaarheid van eindpunten: Met NAC krijgen beheerders een uitgebreid overzicht van alle apparaten die verbinding maken met het netwerk, inclusief IoT-apparaten, BYOD-eindpunten en bedrijfsmiddelen. Dit overzicht maakt proactieve detectie van bedreigingen mogelijk en maakt een snelle reactie op beveiligingsincidenten mogelijk.
  • Toezicht op naleving: NAC helpt organisaties bij het naleven van de regelgeving door apparaten voortdurend te controleren op hun beveiligingsstatus en het nalevingsbeleid af te dwingen. Apparaten die niet aan de regels voldoen kunnen in quarantaine worden geplaatst of worden hersteld om potentiële beveiligingsproblemen te voorkomen.

Juniper Mist Access Assurance

Juniper Mist Access Assurance is een aanvulling op Juniper Networks NAC en biedt AI-gedreven inzichten en analyses voor draadloze netwerken. Door gebruik te maken van machine learning en data-gedreven intelligentie, levert Mist Access Assurance ongeëvenaarde zichtbaarheid en optimalisatiemogelijkheden, die zorgen voor superieure gebruikerservaringen en netwerkprestaties.

De belangrijkste voordelen van Juniper Mist Access Assurance zijn onder andere:

  • Voorspellende analyse: Mist Access Assurance maakt gebruik van AI-gestuurde algoritmen om netwerkproblemen te voorspellen en te voorkomen voordat gebruikers er last van hebben. Door historische gegevens en real-time netwerkomstandigheden te analyseren, zorgt Mist voor optimale prestaties en betrouwbaarheid.
  • Service Level Expectations (SLE’s): Met Mist Access Assurance kunnen organisaties service level expectations voor hun draadloze netwerken definiëren en monitoren. Dit maakt proactieve identificatie van prestatieverbrekingen en automatische herstelmaatregelen mogelijk om SLE’s te handhaven.
  • Optimalisatie gebruikerservaring: Mist Access Assurance geeft prioriteit aan de gebruikerservaring door netwerkbronnen dynamisch te optimaliseren op basis van applicatie-eisen en gebruikersgedrag. Dit zorgt voor naadloze connectiviteit en minimaliseert latentie voor bedrijfskritische toepassingen.

Voor meer gedetailleerde informatie over Juniper Networks NAC en Mist Access Assurance hebben we een downloadbare datasheet beschikbaar gesteld als u op onderstaande knop klikt.

Download de datasheet

Concluderend biedt Juniper Networks NAC in combinatie met Mist Access Assurance een uitgebreide oplossing voor het verbeteren van netwerkbeveiliging en het optimaliseren van draadloze connectiviteit. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals AI en machine learning, kunnen organisaties evoluerende cyberbedreigingen voorblijven en superieure gebruikerservaringen leveren in hun netwerkomgevingen.

Heb je nog vragen?

Neem contact op met uw sales contact of neem contact op met sales@kappadata.be.

Geen reacties

Geef een reactie