Switching

Je netwerk is pas goed als je niet weet dat de switches er zijn

Onze oplossing

Switching is vandaag een fundamenteel onderdeel van bedrijfsnetwerken. Switches moeten dan ook goede prestaties en een hoge mate aan schaalbaarheid mogelijk maken, en een groot aantal functies ondersteunen voor core-to-edge-connectiviteit.

Bij edge (of access) switching dien je vooral rekening te houden met de toestellen zoals PC’s of randapparatuur (telefoon toestellen, printers, access points, …) die zullen aangesloten worden op je switch. In de meeste gevallen komt het er op neer om snelle PoE switch met voldoende poorten, en een snelle uplink te voorzien.

Bij core switching is het niet zozeer het aantal poorten die belangrijk is, maar wel de snelheid waarop de verbindingen gemaakt worden, zowel onderling, als naar de verschillende edge switches. Vandaag is dit veelal een verbinding van 40 gigabit, maar ook 100 gigabit behoort tot de mogelijkheden.

Door de juiste apparatuur voor LAN switching te kiezen, kun je als netwerkbeheerder de complexiteit van je netwerk drastisch verminderen en je eigendomskosten verlagen.

Onze klanten

Klanten van Kappa Data zijn steeds partijen die de producten aankopen om ze daarna opnieuw te verkopen. Traditioneel zijn dit IT resellers.

Behalve de traditionele IT reseller, kan ook een integrator van bijvoorbeeld picking-, camera-, kassa- of andere systemen bij Kappa Data terecht. Een integrator hoeft helemaal geen verregaande switch kennis te hebben, technisch presales en support team staan klaar om elke partner bij te staan bij de ontwikkeling en integratie. Eindklanten daarentegen worden doorverwezen naar de meest geschikte, samen besproken, partner.

Kappa Data voorziet ook opleidingen om het gewenste niveau of certificatie te bereiken.

Onze werkwijze

Elke partner is uniek, de manier van samenwerken hangt dus af van de partner zelf. Er zijn partners waar Kappa Data enkel aan box moving doet, maar dat is niet de focus. Als aanvulling op de diensten van de partner, kan Kappa Data site planning doen, netwerk problemen onderzoeken of een extra paar handen aanleveren om een moeilijke periode te overbruggen. Kappa Data hangt geen toestellen op, maar beperkt zich tot de configuratie.

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Kappa data ondersteunt resellers en klanten met uitgebreide technische kennis, opleidingen en begeleiding. Onze gecertificeerde technische en presales teams staan altijd voor je klaar!

Persoonlijke touch

Bij Kappa Data geniet je van een bijzonder persoonlijke én professionele aanpak, van snelle offertes tot demo’s en klantvriendelijke service met je vaste contactpersonen. Wij zijn er voor jou.

Uitstekende service

Kappa Data is een value-added distributor die oplossingsgericht met je meedenkt. We zorgen altijd voor een goede relatie tussen alle partijen en bemiddelen waar nodig bij conflicten.

Wat onze klanten zeggen

Kiezen voor Kappa Data is kiezen voor een snelle kwalitatieve dienstverlening, flexibiliteit en openheid. De korte communicatielijnen zorgen voor een snel antwoord op je vragen. Dit alles gecombineerd met het juiste portfolio maken van Kappa Data een betrouwbare partner waar je op kan bouwen.

Telenetgroup, Mark Scheers

Onze partners