IT Operations Management

Een goed netwerkbeheer begint met een volledig overzicht, hoe alles is gerelateerd is en van elkaar afhankelijk. Elk voorval kan vroegtijdig worden gedetecteerd waardoor geen onderzoek tijd wordt verloren en de oplossingstijd wordt geminimaliseerd. Een goed IT Operations Management oplossing kan kosten besparend zijn.

Wat is ITOM?

ITOM-software helpt IT-pro’s bij het centraal monitoren en beheren van applicaties en IT-infrastructuur in multi-cloud en multi-premises omgevingen. Volgens de definitie van Gartner  “IT operations management (ITOM) software is bedoeld om alle tools te vertegenwoordigen die nodig zijn om de provisioning, capaciteit, prestaties en beschikbaarheid van computing, networking en applicatie resources te beheren – evenals de algehele kwaliteit, efficiëntie en ervaring van hun levering”.

Of, eenvoudiger gezegd, ITOM is een raamwerk: het geeft een structuur die bedoeld is om IT-managers te helpen en als leidraad te dienen voor het monitoren en controleren van de hard- en software infrastructuur in een organisatie. Maar IT operations management (ITOM) software kan naast monitoring en controle, ook standaard routinetaken uitvoeren, ervoor zorgen dat applicaties goed draaien, provisioning en capaciteitsplanning doen en daarbij steeds de controle houden én dit bovendien op een veilige manier!

IT Operations Management (ITOM) functies

Het ITOM-raamwerk is een gemakkelijk te begrijpen constructie met zes belangrijke technologische pijlers. Deze zijn elke apart of in combinaties toepasbaar:

 1. APPLICATIES
 • De digitale ervaring monitoren om ervoor te zorgen dat gebruikers tevreden zijn
 • Prestaties van kritieke applicaties bewaken en verbeteren
 • Tijdig identificeren van problemen die applicaties beïnvloeden of helemaal doen falen
 1. DATABASE
 • Ervoor zorgen dat toepassingen die afhankelijk zijn van databases, optimaal presteren
 • Identificeren van prestatieproblemen in multi-vendor databases
 • Snel reageren op problemen met database query’s en deze oplossen
 1. INFRASTRUCTUUR
 • Monitoren en beheren van de IT-infrastructuur die uw kritieke diensten ondersteunt
 • De hoofdoorzaak van infrastructuur problemen snel opsporen
 • Eenvoudig multi-vendor omgevingen monitoren
 1. NETWERK
 • Beschikbaarheid en prestaties van uw multi-vendor netwerkomgeving garanderen
 • Identificeer interne en externe netwerkproblemen met behulp van end-to-end zichtbaarheid
 • Inzicht krijgen in de beschikbaarheid van SaaS-applicaties en cloudinfrastructuur
 1. IT-BEVEILIGING
 • Kritieke gegevens helpen te beschermen door ervoor te zorgen dat gebruikers- en admin rechten goed worden beheerd
 • Snel externe bedreigingen identificeren door eventlogs te consolideren en te analyseren
 • Systemen en domeinen tegen kwetsbaarheden beschermen door adequate patching en controle op diefstal
 1. SERVICE en SUPPORT
 • Duidelijke support en service beheerprocessen in uw organisatie
 • De reactie- en oplostijd bij incidenten of panne helpen verkorten
 • Integratie van monitor- en beheersoplossingen om naadloze diensten te verlenen

ITOM voordelen

Hybride IT-prestatiebeheer

In kaart brengen en begrijpen van alle fysieke en logische relaties in een netwerk door uitgebreide visualisatie en operationele inzichten te bieden in een gedistribueerde infrastructuur

Gemakkelijk te gebruiken en te schalen

Eenvoudig opstarten en nadien uitbreiden met andere krachtige mogelijkheden die gebruik maken van dezelfde uniforme beheersinterface

Bruikbare informatie

Machine Learning (ML) toepassen op de enorme, gebiedsoverschrijdende gegevenssets om  operationele efficiëntie, voorspelbaarheid, responsiviteit en productiviteit te verhogen

Dashboard

Bekijkt de volledige IT-stack met end-to-end zichtbaarheid, diepe correlatie, analyses, waarschuwingen en trends om problemen te voorkomen, problemen te lokaliseren en problemen sneller op te lossen

ROI

Flexibele node-gebaseerde licenties die consolidatie van tools mogelijk maken en tegelijkertijd lagere ‘Total Cost of Ownership’ en een snelle time-to-market bieden

IT-agility

Verhoogt de productiviteit van ITOps, DevOps, CloudOps en SecOps en stelt teams in staat om van reactief naar proactief beheer te gaan

Neem contact op met Kappa Data om u te helpen bij het bepalen van uw IT Operations Management oplossing. 

SolarWinds

Solarwinds helpt organisaties hun IT operations management (ITOM) te vereenvoudigen door oplossingen te bieden die geïntegreerd, eenvoudig in gebruik, krachtig en betaalbaar zijn. SolarWinds evolueert van de traditionele monitoring van netwerken, systemen, applicaties en databases op basis van vooraf gedefinieerde meetwaarden naar een dynamische platform benadering, gebaseerd op automatisering, observatie, zichtbaarheid en proactiviteit voor diverse multi-cloud implementaties.

SolarWinds Observability biedt organisaties van alle groottes en branches een uitgebreide, geïntegreerde en kosteneffectieve full-stack oplossing. Het platform optimaliseert de prestaties, helpt de beschikbaarheid te garanderen en vermindert de hersteltijd in on-premises en multi-cloud omgevingen door de zichtbaarheid, intelligentie en productiviteit te verhogen. SolarWinds Observability biedt één geïntegreerd platform en meer monitoringtools met nieuwe flexibele abonnementslicenties, wat betekent dat u profiteert van gecentraliseerd overzicht en beheer binnen de volledige IT-stack, met lagere kosten.

 

Wil je graag meer informatie over SolarWinds Observability? Boek nu jouw 1-1 Demo Sessie met onze Pre Sales Engineer!

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Kappa Data ondersteunt resellers en klanten met uitgebreide technische expertise, trainingen en begeleiding. Onze technische en presales teams staan altijd voor u klaar!

Persoonlijke aanpak

Bij Kappa Data geniet u van een zeer persoonlijke en professionele aanpak; van snelle offertes tot demo’s en een klantvriendelijke service met vaste contactpersonen. Wij zijn er voor u.

Uitmuntende service

Kappa Data is een value-added distributeur die u helpt oplossingen te vinden. Wij zorgen ervoor dat alle betrokken partijen tevreden zijn, en bemiddelen waar nodig mocht er een conflict ontstaan.

Wat onze klanten zeggen

Al meer dan 25 jaar een vertrouwde partner.

Snijders Compuservice, Jef Snijders

Onze partners

Whalebone Immunity – DNS security for companies and institutions