One Identity

Wie?

One Identity biedt Identity en Access management oplossingen

Leider in Gartner Magic Quadrant voor IAM-oplossingen

Wat?

Access Management (AM)

Privileged Access Management (PAM)

Active Directory (AD) management

Identity Governance & Administration (IGA)

Voordelen?

One Identity brengt de vier kernelementen van identiteitsbeveiliging samen

Gebruikers identiteiten beheren

Toegangscontrole

Wie is One Identity?

Identiteitsbeheer is een steeds belangrijker aspect van moderne cyberbeveiliging geworden. Organisaties moeten ervoor zorgen dat hun werknemers, contractanten en klanten de juiste toegang hebben tot hun systemen en toepassingen, terwijl gevoelige gegevens en systemen veilig blijven. One Identity biedt hier een oplossing als leverancier van Identity and Access Management (IAM) oplossingen:

  1. Access Management (AM)
  2. Privileged Access Management (PAM)
  3. Active Directory (AD) management
  4. Identity Governance & Administration (IGA)

One Identity levert oplossingen die klanten helpen hun operationele efficiëntie te verbeteren, risico’s te verminderen, kosten te beheersen en de cyberveiligheid te verbeteren. One Identity’s Unified Identity Platform brengt best-of-breed software samen om organisaties in staat te stellen om van een gefragmenteerde identiteitsstrategie met standalone producten naar een meer 360° holistische aanpak te gaan.

Welke oplossingen biedt One Identity aan?

One Identity: Toegang verlenen aan gebruikers in uw IT-omgeving

Dit is een oplossing voor identiteits- en toegangsbeheer en integreert functies zoals Single-Sign-On, Unified Directory en Multi-factor authenticatie in één cloudgebaseerd platform.

Deze oplossing maakt het veiliger en eenvoudiger voor organisaties om altijd en overal toegang te krijgen tot de gegevens en apps die ze nodig hebben. Dit zowel voor zakelijke cloud- als on-premise gehoste applicaties. OneLogin biedt een uniform platform voor het beheer van gebruikers identiteiten en de toegang tot applicaties en gegevens. Het biedt SSO-mogelijkheden (single sign-on) waarmee gebruikers met één set referenties toegang krijgen tot meerdere applicaties. Hierdoor hoeven gebruikers niet langer meerdere wachtwoorden te onthouden, waardoor de kans op wachtwoord gerelateerde beveiligingsincidenten afneemt. Toegangsbeheer biedt ook MFA-opties (Multi-Factor Authentication), die een extra beveiligingslaag toevoegen boven op een wachtwoord.

Active Roles: Active Directory management

De Active Directory (AD)-beheeroplossing van One Identity biedt een uniform platform voor het beheer van AD-identiteiten, -groepen en -machtigingen. Het biedt automatische provisioning en deprovisioning van AD accounts, waardoor de administratieve last voor IT teams wordt verminderd. AD Management biedt ook rapportage- en controlemogelijkheden waarmee organisaties wijzigingen in AD-configuraties en machtigingen kunnen volgen. Active Roles helpt de standaard mogelijkheden van Active Directory (AD) en Azure Active Directory (AAD) uit te breiden en te verbeteren: versnel het beheer van accounts, groepen en mappen en elimineer handmatige processen om de efficiëntie en veiligheid te verhogen.

Safeguard Privileged Access Management (PAM): controle van administratieve rechten

De PAM-oplossing van One Identity biedt robuuste toegangscontrole om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerd personeel toegang heeft tot gevoelige systemen en gegevens. Het biedt een veilige kluis voor het opslaan van privileged credentials, die automatisch kan worden geroteerd om het risico op diefstal van credentials te verminderen.  PAM biedt ook mogelijkheden voor monitoring en registratie van sessies, zodat organisaties gebruikersactiviteiten kunnen controleren en verdacht gedrag kunnen opsporen. ICT-beheerders (administrators) hebben vaak veel meer rechten dan ze nodig hebben. Met de SafeGuard PAM-oplossing kunt u deze risico’s beperken. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat het principe van least privilege wordt toegepast: rechten worden niet meer zomaar op elkaar gestapeld en er wordt goed gekeken welke rechten iemand wanneer echt nodig heeft. SafeGuard biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om specifieke en tijdelijke machtigingen te verlenen aan zowel interne gebruikers als leveranciers die werkzaamheden met hoge rechten moeten uitvoeren. Met Safeguard PAM oplossing kunnen organisaties ook live sessies opnemen, monitoren en bekijken.

Identity Manager: Controle en zichtbaarheid van identiteiten in uw hele onderneming

De Identity Governance and Administration -oplossing (IGAA) van One Identity biedt een gecentraliseerd platform voor het beheer van gebruikers identiteiten en toegang tot meerdere systemen en applicaties. Het biedt RBAC-mogelijkheden (role-based access control) waarmee organisaties rollen kunnen definiëren en toegangsrechten kunnen toekennen op basis van functies. Governance biedt ook mogelijkheden voor compliance-rapportage waarmee organisaties kunnen aantonen dat zij voldoen aan wettelijke vereisten.

Wat zijn de voordelen van One Identity?

One Identity is een leverancier van een uitgebreide oplossing voor identiteitsbeheer die toegangsbeheer, PAM, AD-beheer en governance omvat. Haar oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen gebruikers identiteiten en toegang tot systemen en applicaties te beheren, terwijl gevoelige gegevens en systemen veilig blijven.

Door de oplossingen van One Identity te gebruiken, kunnen organisaties het risico op identiteit gerelateerde beveiligingsincidenten verminderen, de operationele efficiëntie verbeteren en de naleving van wettelijke vereisten aantonen.