Is jouw organisatie voldoende voorbereid op de volgende cyberaanval?

Is jouw organisatie voldoende voorbereid op de volgende cyberaanval?

De cijfers liegen er niet om: de cyberdreiging is reëel en groeit. In België verwacht 39% van de bedrijven in 2024 het slachtoffer te worden van een cyberaanval. En slechts 27% van de ondernemingen is daarop voorbereid.

Dit zijn de bevindingen uit een recent onderzoek van Cloudflare onder ruim 4000 IT-beveiligingsprofessionals in 13 landen, waaronder België.

Gevolgen kunnen desastreus zijn

In ons land schat driekwart van de bedrijven die de afgelopen 12 maanden een aanval meemaakten de financiële impact gemiddeld op €940.000. Bijna een kwart (24%) ervaart zelfs een verlies van €1,88 miljoen. En 23% van de respondenten zegt dat ze door de economische gevolgen van een cyberaanval medewerkers hebben moeten ontslaan.

Er nog veel werk aan de winkel

Ondanks de toenemende dreiging, is er nog veel werk aan de winkel op het gebied van cyberveiligheid. Slechts 27% van de Belgische bedrijven is adequaat voorbereid op een cyberaanval. En terwijl 53% verwacht dat het IT-budget voor cybersecurity dit jaar toeneemt, wordt er te weinig geïnvesteerd in de beveiliging van gebruikers en hun apparaten.

Zero-Trust-Architectuur als oplossing

Een Zero Trust-architectuur kan een belangrijke oplossing bieden. Met deze beveiligingsmethode worden gebruikers en apparaten niet langer automatisch vertrouwd binnen het netwerk. Toegang wordt pas verleend na verificatie en authenticatie.

Conclusie

De cyberdreiging is reëel en acuut. Wachten tot het te laat is, is geen optie! In België lopen bedrijven dit jaar een reëel risico van 39% om het slachtoffer te worden van een cyberaanval. De impact van een dergelijke aanval kan desastreus zijn, met financiële verliezen die oplopen tot miljoenen euro’s en reputatieschade die langdurige gevolgen kan hebben.

Het is tijd om wakker te worden en actie te ondernemen!

Neem vandaag nog contact op [email protected] .Onze experts helpen u graag om uw cyberveiligheid te optimaliseren en uw bedrijf te wapenen tegen de hedendaagse cyberdreigingen.

*Bronvermelding: Data News artikel: 39 procent van de Belgische bedrijven verwacht dit jaar een cyberaanval’

Geen reacties

Geef een reactie