Kappa Data ondersteunt Digisprong: digitaliseringsplan van het onderwijs

Kappa Data ondersteunt Digisprong: digitaliseringsplan van het onderwijs

Met Digisprong werkt de Vlaamse overheid aan kwaliteitsvolle digitalisering in het onderwijs waarbij het van belang is om een toekomstgerichte en veilige ICT-infrastructuur te voorzien voor alle scholen.

Bij toekomstgerichte ICT denken we stilaan verder dan het huidige Covid tijdperk en zullen de leerlingen terug voltijds de schoolbanken bemannen. Hiervoor zullen leerlingen en leerkrachten draadloze toegang nodig hebben tot het netwerk of internet.

“Goede Wi-Fi” kan in verschillende vormen en smaken komen, maar toch delen ze alle dezelfde basis. Het begint bij het plannen waarbij er aandacht moet zijn waar Wi-Fi noodzakelijk is, en er ook rekening gehouden wordt met de capaciteit van het netwerk. Hierbij kan Kappa Data je bijstaan met een site survey, deze kunnen virtueel uitgevoerd worden door middel van een predictive site survey, of on-site waarbij elk lokaal kan nagemeten worden. Dit wordt verder aangevuld door een sterke Wi-Fi expertise.

Op vlak van technologische invullen zijn er ook diverse mogelijkheiden waarbij keuzen dienen gemaakt te worden. Kappa Data maakt hiervoor gebruik van zijn Wi-Fi leveranciers: Juniper Networks, Extreme Networks, Commscope/Ruckus en Lancom Systems. Ook bij deze keuze kan Kappa Data je helpen om jouw ideale oplossing te vinden. Aarzel dan ook niet om ons te contacteren met vragen.

Geen reacties

Geef een reactie