Wi-Fi expertise

Onze expertise

Wi-Fi as a Service

Wi-Fi netwerken, al meer dan 15 jaar echt niet meer weg te denken in de wereld van moderne telecommunicatie. Kappa Data is al minstens even lang een sterkhouder op het vlak van wireless technologie en alles wat daar rondhangt.

In de loop der jaren hebben we door het aantrekken van kwalitatieve Wi-fi fabrikanten de kennis en de kunde kunnen vergaren dat we geen enkele uitdaging uit de weg gaan. De technologie staat niet stil bij onze fabrikanten maar ook de bedrijven niet. Constant blijven innoveren en groeien, met een Wi-Fi-netwerk dat meegroeit met hun behoeften en de nieuwste, meest geavanceerde apparaten ondersteunt. Nu en in de toekomst.

Site surveys

Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey zeer belangrijk. Het is vervelend als u na een installatie ontdekt dat het netwerk niet optimaal werkt en dat er extra access points aangeschaft moeten worden met de daarbij horende installatie en configuratie. Een dure fout…

Maak gebruik van onze Wi-Fi kennis en laat ons u bijstaan in al dan niet complexere Wi-Fi projecten.

High density, Industrie omgevingen of grote oppervlaktes? Wij staan u bij met raad en daad.

Professionele uitvoering

Onze Site Surveys worden uitgevoerd met Ekahau Software. Zij zijn marktleider op dit gebied en veruit het beste in de markt. Bovendien zijn onze engineers meer dan voldoende gecertificeerd om WiFi designs volgens een correcte strategie uit te voeren.

Uitgebreide rapportage

Na de Site Survey krijgt u een uitgebreid rapport met heat maps en alle details van uw WiFi netwerk. Dit rapport is de fundering voor de uiteindelijke implementatie.

Training center

Ons training center heeft een lange traditie in gespecialiseerde Wi-Fi-opleidingen. Deze trainingen kunnen zowel fabrikant gerelateerd zijn alsook puur de focus leggen op een bepaalde Wi-Fi technologie.

Kappa Data biedt cursussen met of zonder certificering en trainingen op maat voor uw organisatie. Trainingen kunnen plaatsvinden in ons trainingscentrum of op een externe locatie. Onze trainers hebben hands-on ervaring met het assortiment wat leidt tot optimale kennisoverdracht.

Onze klanten

Klanten van Kappa Data zijn steeds partijen die de producten aankopen om ze daarna opnieuw te verkopen. Traditioneel zijn dit IT resellers.

Zij kiezen voor WiFi as a Service omwille van het gebruiksgemak en de flexibiliteit die deze oplossing biedt.

Dankzij WiFi as a Service kunnen resellers namelijk accesspoints flexibel inzetten, en makkelijk eindklanten binden en zo recurrente inkomsten genereren.

Onze werkwijze

Kappa Data biedt WiFi as a Service in 2 formules:

  1. Je huurt de toegangspunten, inclusief licenties en services, in een pay-as-you-grow model. Geen investeringen dus. Ideaal voor snelgroeiende bedrijven!
  2. Je investeert in licenties waarmee je bestaande (of nieuwe) toegangspunten centraal kan beheren in hetzelfde platform als gehuurde toestellen.

Het cloud platform wordt altijd gehost en onderhouden door Kappa Data, het beheren en configureren van de accesspoints is jouw taak als de reseller.

Waarom kiezen voor Kappa Data?

Technische expertise

Kappa data ondersteunt resellers en klanten met uitgebreide technische kennis, opleidingen en begeleiding. Onze gecertificeerde technische en presales teams staan altijd voor je klaar!

Persoonlijke touch

Bij Kappa Data geniet je van een bijzonder persoonlijke én professionele aanpak, van snelle offertes tot demo’s en klantvriendelijke service met je vaste contactpersonen. Wij zijn er voor jou.

Uitstekende service

Kappa Data is een value-added distributor die oplossingsgericht met je meedenkt. We zorgen altijd voor een goede relatie tussen alle partijen en bemiddelen waar nodig bij conflicten.

Wat onze klanten zeggen

Voor ons is Kappa Data niet alleen “een distri”, maar een echte Business Partner. Hun unieke combinatie van hoge technische skills, short-cycle interne organisatie en persoonelijke dienst maken van Kappa een troefkaart in ons bezit.

Turkoise, Alexis Aubry

Onze partners