Whitepaper: hoe Juniper Mist als BLE-gateway gebruiken

Whitepaper: hoe Juniper Mist als BLE-gateway gebruiken

Juniper Mist

Kappa Data is reeds jaren een vertrouwde Juniper distributeur in het BeLux landschap. Door de overname van Mist profileert Juniper zich opnieuw zeer sterk op het LAN/WLAN waar ze oa door Gartner erkend zijn als Leader in het Magic Quadrant. De combinatie Juniper Mist wordt zeer sterk gedragen door AIDE (Artificial Intelligence Driven Enterprise) en heeft intussen geleid tot flink wat successen op de BeLux markt.

Wat minder gekend is, is dat de meeste Juniper Mist AP’s ook BLE antennes aan boord hebben.Deze kunnen in eerste instantie gebruikt worden voor indoor positioning, maar ze kunnen ook BLE-beacons opvangen van BLE-devices in de buurt.

Wanneer deze BLE-devices telemetrie doorzenden is het mogelijk om de payload hiervan op te pikken met de Juniper Mist AP’s en ze vervolgens door te sturen naar een IoT-suite zoals bijvoorbeeld Kappa Data’s ThingsFlow Lite.

IoT en IT komen samen

Vaak lijken de IoT wereld en de IT wereld twee verschillende werelden. Er is aparte infrastructuur en technologie nodig, de protocollen zijn verschillend,… maar aangezien heel wat Wireless vendors ook BLE beginnen in te bouwen in hun access points komen de werelden alsmaar dichter bij elkaar.

Vervolgens kan met dezelfde infrastructuur om WiFi aan te bieden ook de IoT wereld betreden worden.

Hoe werkt dit?

Om deze PoC op te zetten hebben we gebruik gemaakt van onderstaande zaken:

  • Mist AP41
  • Mist BT11
  • RuuviTag (BLE beacon met temperatuur-, vochtigheids- en luchtdruksensors)
  • Mist cloud platform
  • ThingsFlow ARE
  • ThingsFlow Lite

De architectuur werkt als volgt:

Architectuur Juniper Mist BLE

 

De beacons verzenden pakketten met telemetrie op zeer regelmatige basis. De Juniper Mist Access Points ontvangen deze doordat ze constant luisteren. Via webhooks worden alle pakketten verstuurd naar de ThingsFlow Advanced Ruling Engine. Deze filtert de relevante pakketten, decodeert de payload en stuurt deze naar ThingsFlow Lite.

Webhooks Juniper Mist BLE

Op Site level definiëren we de inkomende relay van de ThingsFlow ARE module.

ThingsFlow Juniper Mist BLE

We filteren in de eerste node op MAC-adres, zodat we enkel onze Ruuvi beacons overhouden. In de volgende node decoderen we de payload naar een JSON en vervolgens sturen we deze door naar ThingsFlow Lite.

Platform ThingsFlow Juniper Mist BLE

We loggen in op het ThingsFlow Lite platform en zien dat de data goed binnenkomt!

Oplossing

Dit is uiteraard een PoC maar toont de kracht aan van Juniper Mist als BLE-gateway. Het is dus mogelijk om alle BLE-telemetrie (gelijk welk protocol) door te sturen via Mist naar een eigen platform. Dit opent de deuren tot tal van use cases.

Geïnteresseerd in meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Geen reacties

Geef een reactie