Blyott

Wie?

Blyott is een ``Real-Time Localization`` (RTLS) en monitoring specialist in de gezondheidszorg

Wat?

Bluetooth tag (sensor) maakt de locatie van specifieke assets zichtbaar

Eenvoudige en kosteneffectieve lokalisatie van (medische) apparatuur via een app op een smartphone

Blyott maakt gebruik van bestaande Bluetooth infrastructuur

Cloud oplossing die integreert via een open API

Voordelen?

Eenvoudig real-time asset monitoring

Lage initiële investering en lage cost of ownership

Helpt ziekenhuizen de efficiëntie van de verpleging te verbeteren

De locatie van specifieke assets wordt zichtbaar gemaakt en de temperatuur van gevoelige medicijnen en andere verbruiksartikelen kan real-time worden bewaakt

Overtollige apparatuur elimineren, zoektijd verkorten en minder faalkosten door cold chain monitoring

Wie is Blyott?

Blyott is een real-time locatie-gebaseerde tracking en monitoring bedrijf dat IoT-oplossingen biedt aan organisaties over de hele wereld. Het begon als een oplossing gericht op de gezondheidssector (ziekenhuizen, rusthuizen, …) maar kan uiteraard ook in vele andere sectoren gebruikt worden. Sinds Blyott geeft u een real-time overzicht van al uw mobiele activa met behulp van de nieuwste Bluetooth-tags en bestaande Wi-Fi-toegangspunten.

Blyott’s slogan is “Big Savings – Happy Staff”. Het eenvoudig en kosteneffectief lokaliseren van (medische) apparatuur zoals bloeddrukmeters, koelkasttemperatuurmeters, en patches voor het registreren van hartslagen, etc. via een eenvoudige app op de smartphone die de zorgverlener ontlast van onnodige zoekacties. Met Blyott verbetert u uw efficiëntie dus drastisch omdat indoor lokalisatie in combinatie met “Big Data” analytics klanten helpen bepaalde stromen te begrijpen en knelpunten op te lossen. In ziekenhuizen kan het personeel nu in real-time zien waar duizenden bedrijfsmiddelen zich in het ziekenhuis bevinden. Naast een nauwkeurig en betrouwbaar real-time lokalisatiesysteem biedt Blyott ook monitoring, hoeveel een asset wordt gebruikt en of er misschien onderhoud nodig is.

Welke oplossingen biedt Blyott?

Blyott’s oplossing maakt gebruik van de bestaande Wi-Fi Access Points (indien geschikt) en is een complete cloud oplossing die schaalbaar is en naadloos integreert met andere systemen via een open API waaronder natuurlijk de asset registratie applicatie.

Indoor localization is niets nieuws, maar wordt niet op grote schaal toegepast vanwege de hoge kosten en complexiteit. Elk ziekenhuis gebruikt in feite heel wat medische en niet-medische toestellen. Maar soms kan medisch of niet-medisch personeel deze apparaten niet vinden, waardoor veel tijd verloren gaat. Ziekenhuizen kopen 10 tot 20% meer mobiele apparatuur dan ze eigenlijk nodig hebben om goed te kunnen functioneren.

Een effectief asset tracking systeem kan deze kosten immens verlagen. Er was dus behoefte aan een goede en eenvoudige oplossing om het probleem van het traceren van assets tegen te gaan. Blyott maakt gebruik van de nieuwste Bluetooth-technologie: kleine, goedkope Bluetooth-tags (of zelfs Bluetooth-tagstickers) die een lange batterijlevensduur hebben. Samen met de eenvoudig te gebruiken webinterface, kunt u monitoren en volgen waar elk stuk apparatuur zich in real-time bevindt!

Wanneer het medisch personeel nu op zoek is naar een bepaald medisch apparaat, bv. medische apparatuur zoals bedden, monitoren en pompen… met Blyott kan men nu elke computer in het ziekenhuis gebruiken en naar de Blyott webapplicatie gaan om naar een bepaald apparaat te zoeken. Vervolgens krijgen ze een lijst van alle apparaten die aan de beschrijving voldoen en waar ze zich bevinden. Op deze manier besparen ze enorm veel tijd. Tijd die nu aan patiëntenzorg kan worden besteed.

Hoe werkt het?

Het principe is eenvoudig: eerst bevestig je een Bluetooth-tag aan een object dat je wilt volgen. Vervolgens gebruik je de Blyott mobiele applicatie om dit object aan de tag te koppelen. Om te registreren scan je deze Bluetooth tag met een naam om de twee aan elkaar te koppelen. Vanaf dat moment weet het Blyott RTLS systeem dat de tag en het asset bij elkaar horen.

Blyott heeft een cloud oplossing ontwikkeld die al die signalen die door deze kleine Bluetooth tags worden uitgezonden en door de Wi-Fi access points worden opgepikt, oppikt om de exacte positie van het asset in het ziekenhuis te berekenen. Via de bestaande Access Points (indien geschikt) worden de beacons ontvangen en doorgestuurd naar Blyott. Op deze manier kan men snel en eenvoudig de huidige locatie van de Bluetooth tag vinden.

Omdat de Blyott applicatie in de cloud draait, heb je een minimum aan IT overhead en de nodige performantie en schaalbaarheid.