Mijn Ervaring met Sophos MDR

Sophos MDR

Mijn Ervaring met Sophos MDR

Beste lezers,

Gisteren maakte ik wat mee, Jolien Van Royen, Marketing Verantwoordelijke voor de Kappa Data Group, een onverwacht incident meegemaakt dat me deed realiseren hoe cruciaal het is om de juiste beveiligingsmaatregelen te hebben. Als marketing verantwoordelijke voor de Kappa Data group, deel ik graag mijn persoonlijke ervaring met jullie.

Om 12:52 gisterenmiddag ontdekte Sophos MDR een dreiging op mijn computer. Binnen enkele minuten na het vaststellen van het incident, werd er een case aangemaakt en werd mijn collega Philippe gecontacteerd.

“De snelle reactie van het Sophos-team is iets waar ik echt op kan vertrouwen.”

De analyse van het incident, gerapporteerd door het Sophos-team, toonde aan dat de malware ‘CXmal/BadLnk-A’ werd gedetecteerd in de file ‘Security Shield.lnk’ op mijn computer. Wat nog interessanter was, was de oorsprong van het incident: een ogenschijnlijk onschuldig bestand uit de Adobe image/asset store.

“Toch wel ironisch hé, een Security Shield downloaden als icon en daarmee malware binnen brengen…”

Naast de snelle reactie van Sophos MDR, nam onze technische afdeling de tijd om meer details over het incident te achterhalen. De tijdlijn, de bestandsnamen en andere technische details werden grondig onderzocht om de aard van de dreiging beter te begrijpen.

Voor de privacy en veiligheid van iedereen heb ik ervoor gekozen om bepaalde details te anonimiseren. Het is belangrijk om te weten dat beveiligingsincidenten iedereen kunnen overkomen, zelfs wanneer je denkt dat je goed beveiligd bent. En dat zijn wij als, IT Distributeur zeer zeker!

Dit incident benadrukt het belang van een proactieve benadering van cybersecurity en het gebruik van geavanceerde oplossingen zoals Sophos MDR om ons te beschermen tegen evoluerende bedreigingen.

Ik wil Sophos MDR bedanken voor hun snelle en effectieve reactie op dit incident, waardoor ik mijn dag met gemoedsrust kon voortzetten.

Vragen rond Cybersecurity, daarvoor kan je niet bij mij terecht maar bij mijn collega’s, contacteer hen via: [email protected] of [email protected]

Sophos MDR Case
Geen reacties

Geef een reactie