XMC: de Network Management Tool die het zware werk voor je doet

XMC: de Network Management Tool die het zware werk voor je doet

Netwerkarchitecturen vereisen steeds vaker meerdere Netwerk Management Tools. Het configureren en onderhouden van deze verschillende tools kan leiden tot hiaten en menselijke fouten. Hierdoor worden organisaties kwetsbaar voor veiligheidsinbreuken en reageren ze traag op veranderingen in het netwerk.

Extreme Management Center (XMC) biedt één (1) managementapplicatie voor het beheer van het netwerk, ongeacht waar het zich bevindt. Een suite van tools is toegankelijk via één dashboard dat automatisering en orkestratie biedt, hulp en naleving van regelgeving, analytics én granulaire controle over gebruikers, apparaten en applicaties van het datacenter tot de edge.

Extreme Management Center Applicatie:

XMC is eenvoudig om mee te werken en heeft een uitstekende beveiliging. Het is voortdurend bezig cyberaanvallen af te weren en stelt IT onmiddellijk op de hoogte wanneer er een netwerkprobleem optreedt. Deze tool biedt realtime analytics met uitgebreide informatie over gebruikersactiviteiten zodat goed geïnformeerde beslissingen genomen kunnen worden. Het stelt beheerders ook in staat om klantgestuurde ervaringen te creëren door een combinatie van twee systemen. Complexiteit wordt geëlimineerd met een eenduidig overzicht (single pane of view) van het hele netwerk via één enkel dashboard. Al met al zorgt deze applicatiesuite voor een eenvoudige en probleemloze ervaring waarbij het op een geautomatiseerde manier jou helpt met het beheren van jouw netwerk.

De 5 applicaties van het Extreme Management Center:

  1. ExtremeControl

Deze applicatie biedt eenvoudige on-boarding via één geïntegreerde gebruikersinterface. Het biedt ook controle en zichtbaarheid over alle gebruikers, apparaten en applicaties. De juiste segmentatie van verkeer wordt gehandhaafd via uitgebreide virtuele netwerken. Deze worden op aanvraag automatisch aangemaakt en opgeheven wanneer ze niet langer in gebruik zijn.

  1. ExtremeAnalytics

Hier wordt gebruik gemaakt van Deep Packet Inspection (DPI) en telemetrie. Dit stelt beheerders in staat om het netwerkverkeer te onderzoeken en informatie te analyseren. De analyse-engine die informatie via het dashboard levert heeft duizenden vingerafdrukken van toepassingen, waardoor detectie en ontdekking naadloos verlopen. Het maakt ook onderscheid tussen netwerk en applicatie performance om de oorzaken van eventuele problemen te vinden. Proactieve en historische gegevens houden IT beheerders op de hoogte van potentiële problemen.

  1. ExtremeManagement

Geeft een 360° overzicht van gebruikers, apparaten en toepassingen.  Het biedt zero touch provisioning (ZTP+) en workflow automation die je helpen om nieuwe infrastructuur snel online te brengen.

  1. ExtremeCompliance (Information Governance)

Beoordeelt netwerkconfiguraties in het hele bekabelde en draadloze netwerk op GDPR, PCI, HIPAA compliance richtlijnen om boetes en datalekken te vermijden.

  1. ExtremeConnect Ecosystem

Het beheer en de controle gaat verder dan alleen Extreme Networks apparaten. Het is een open ecosystemen met API’s  en ondersteund derde leveranciers.

Van XMC naar XIQ-SE

Vanaf april 2021 kunnen XMC-implementaties upgraden naar ExtremeCloud IQ Site Engine (XIQ-SE). Met deze upgrade biedt Extreme Networks XMC-klanten een mogelijkheid gefaseerd te converteren naar de Cloud. Dit met een businessmodel op basis van abonnementen zonder dat er wijzigingen aangebracht dienen te worden in de bestaande infrastructuur. Door eenvoudig te upgraden van XMC naar ExtremeCloud IQ/ExtremeCloud IQ – Site Engine (XIQ-SE), kun jij profiteren van alle voordelen van SaaS en maak je jouw netwerk klaar voor de toekomst. Het maximaliseert jouw investering in XMC en biedt extra waarde, zoals Artificiele Intelligence (AI) en Machine Learning (ML), geautomatiseerde updates en voortdurende innovatie.

Benieuwd wat deze upgrade voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor ons webinar ‘Van XMC naar XIQ-SE’ op dinsdag 18 mei. In één uur tijd nemen onze experts je mee in de wereld van ExtremeCloud IQ Site Engine (XIQ-SE). Meld je hier aan!

Geen reacties

Geef een reactie