Cato Networks

Wie?

Pionier in SASE-oplossingen

Afgestemd op Gartner's SASE en SSE Frameworks

Opgericht in 2015

Wat?

Levert een nieuwe generatie veilige netwerkarchitectuur

Elimineert complexiteit, kosten en risico's

Single-point oplossing

Voordelen?

Verbindt elke gebruiker veilig en optimaal met elke toepassing waar ook ter wereld

Klaar voor de toekomst

Wie is Cato Networks?

Cato Networks is pionier op het gebied van de convergentie van netwerken en beveiliging in de cloud. Cato is afgestemd op Gartner’s Secure Access Service Edge (SASE) en Security Service Edge (SSE) framework en heeft als visie het leveren van een volgende generatie veilige netwerkarchitectuur die de complexiteit, kosten en risico’s elimineert van de oude IT-benaderingen die gebaseerd zijn op losse puntoplossingen. Met Cato kunnen organisaties elke gebruiker veilig en optimaal verbinden met elke toepassing, waar ook ter wereld. Dankzij onze cloud-first architectuur kan Cato snel nieuwe mogelijkheden implementeren en een optimale beveiligingshouding handhaven, zonder enige inspanning van de IT-teams. Met Cato zijn uw IT-organisatie en uw bedrijf klaar voor alles wat komen gaat.

Welke oplossingen biedt Cato?

Cato Networks biedt verschillende oplossingen die we kunnen onderverdelen in twee grote categorieën.

De eerste is SASE. Secure Access Service Edge (SASE) is een door Gartner geïntroduceerde categorie voor bedrijfsnetwerken en -beveiliging. SASE convergeert SD-WAN en Security Service Edge (SSE) functies, waaronder FWaaS, CASB, DLP, SWG en ZTNA, in een verenigde, cloud-native dienst. Kortom, SASE is de combinatie van zowel de SD-WAN-component als de SSE-component.

Secure Access Service Edge (SASE) is een nieuwe categorie bedrijfsnetwerktechnologie die in 2019 door Gartner wordt geïntroduceerd. SASE convergeert de functies van netwerk- en beveiligingspuntoplossingen in een verenigde, wereldwijde cloud-native dienst. Het is een architectonische transformatie van enterprise networking en security die IT in staat stelt een holistische, wendbare en aanpasbare dienst te leveren aan de digitale business. Wat SASE uniek maakt, is de transformationele impact op meerdere IT-domeinen.

De tweede grote categorie is wat ik Security Service Edge of kortweg SSE noem. SSE biedt veilige toegang tot internet- en cloudgebaseerde toepassingen zonder zich rechtstreeks te richten op wereldwijde optimalisatie van de toegang tot toepassingen en beveiliging van het oost-west WAN-verkeer. Uitgebreide zichtbaarheid en controle van al het verkeer is een belangrijk kenmerk van concurrerende SSE-architecturen.

Wat is ZTNA?

Zero Trust Network Access (ZTNA) is een nieuwe aanpak voor het beveiligen van toegang op afstand tot bedrijfsapplicaties, zowel on-premises als in de cloud. ZTNA is een integraal onderdeel van Gartner’s Secure Access Service Edge (SASE) en Security Service Edge (SSE) frameworks.

In tegenstelling tot cloud-native ZTNA zijn traditionele VPN’s slecht geschikt voor de verschuiving naar de cloud en de toename van thuiswerkers. VPN’s vertrouwen op apparaten, zoals firewalls of VPN-concentrators, die het verkeer van externe gebruikers naar specifieke fysieke locaties dwingen. Deze architectuur voegt latentie toe en creëert capaciteitsbeperkingen. Eenmaal verbonden via een VPN, krijgen gebruikers toegang tot alle bronnen op het netwerk, waardoor het risico op verspreiding van malware en gegevensinbreuk toeneemt. En om de VPN-gateways te bereiken, moeten gebruikers vertrouwen op het onvoorspelbare.

Klaar om samen te werken? Neem contact met ons op.