Barracuda

Wie?

Dé securityspecialist voor je netwerk, data en e-mail

Toonaangevende speler op het vlak van categorie firewall –en emailsecurity

Wat?

Firewalling

E-mail beveiliging

Cloud-to-cloud Data Backup

SD WAN

Web security

Voordelen?

All-round email security specialist

Eenvoudig en betaalbaar

Jarenlange ervaring op vlak van network security

Sterk partnership met Kappa Data sinds 2014

Barracuda Networks – Beveiliging van digitale landschappen

In de zich steeds verder ontwikkelende digitale wereld kan het belang van cyberbeveiliging niet genoeg worden benadrukt. Met cyberbedreigingen die steeds geavanceerder worden, zijn zowel individuen als organisaties voortdurend op zoek naar robuuste oplossingen om hun gevoelige gegevens en digitale infrastructuur te beschermen. Onder de toonaangevende aanbieders van cyberbeveiligingsoplossingen onderscheidt Barracuda Networks zich door haar innovatieve aanpak en uitgebreide productaanbod. Laten we ons eens verdiepen in de oplossingen van Barracuda Networks, ontworpen om de verschillende uitdagingen in het huidige digitale landschap aan te gaan.

Welke oplossingen biedt Barracuda aan?

Oplossingen voor e-mailbeveiliging

E-mail blijft een van de meest voorkomende vectoren voor cyberaanvallen, waaronder phishing, malware en ransomware. Barracuda biedt een reeks oplossingen voor e-mailbeveiliging die zijn ontworpen om deze bedreigingen effectief te bestrijden. Van bescherming tegen geavanceerde bedreigingen tot e-mailversleuteling en preventie van gegevensverlies, het aanbod van Barracuda biedt uitgebreide bescherming voor zowel inkomend als uitgaand e-mailverkeer. Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie en algoritmen voor machinaal leren kunnen de oplossingen van Barracuda geavanceerde aanvallen in realtime detecteren en blokkeren, waardoor organisaties worden beschermd tegen mogelijke inbreuken en gegevensverlies.

Barracuda Email Protection Plans

Barracuda Email Protections Plans

Wil je meer weten over deze Email Protection Plans, bekijk dan zeker de dedicated EPP website. 

Oplossingen voor netwerkbeveiliging

Het beveiligen van de netwerkinfrastructuur is van het grootste belang om de integriteit en beschikbaarheid van kritieke bronnen te garanderen. Barracuda’s netwerkbeveiligingsoplossingen omvatten een breed scala aan tools en technologieën, waaronder firewalls, inbraakdetectie- en preventiesystemen, SASE en Zero Trust Network Access (ZTNA). Deze oplossingen zijn ontworpen om bescherming te bieden tegen externe bedreigingen en tegelijkertijd granulaire controle te bieden over het interne netwerkverkeer. Of ze nu worden ingezet aan de perimeter of binnen het interne netwerk, de netwerkbeveiligingsoplossingen van Barracuda bieden schaalbare en aanpasbare bescherming om te voldoen aan de unieke behoeften van organisaties van elke omvang.

Data Security

Gegevensverlies kan catastrofale gevolgen hebben voor bedrijven, variërend van financiële verliezen tot reputatieschade. De back-up- en gegevensbeschermingsoplossingen van Barracuda zijn ontworpen om kritieke gegevens te beschermen tegen onbedoelde verwijdering, hardwarefalen of cyberaanvallen. Met functies zoals continue gegevensbescherming, deduplicatie en versleuteling zorgen de oplossingen van Barracuda ervoor dat gegevens toegankelijk en veilig blijven, zelfs in het geval van een ramp. Of ze nu op locatie of in de cloud worden ingezet, de back-up- en gegevensbeschermingsoplossingen van Barracuda geven organisaties gemoedsrust in de wetenschap dat hun gegevens beschermd en herstelbaar zijn.

De complexe infrastructuren en gerichte cyberaanvallen van vandaag vragen om een complete back-upstrategie die je gegevens beschermt, of ze zich nu op locatie bevinden of in de cloud.

Wist u dat Microsoft Office 365 verwijderde gegevens slechts 93 dagen in de prullenbak bewaart? En dat het herstellen van hele mappen of mailboxen een vervelend, handmatig proces is? Als de benodigde gegevens missiekritisch zijn, kan dit leiden tot kostbare downtime die niet kan worden veroorloofd.

Barracuda Cloud-to-Cloud Backup biedt uitgebreide, kosteneffectieve, schaalbare bescherming voor Office 365-gegevens. Het maakt automatisch back-ups van alle e-mail-, OneDrive for Business-, SharePoint-, Groups- en Teams-gegevens naar Barracuda Cloud Storage. En wanneer tijd van essentieel belang is, kan het herstellen van wat u nodig hebt met slechts een paar klikken worden gedaan. Barracuda Backup is een echte “set it, and forget it” oplossing voor totale gemoedsrust. Het is eenvoudig te configureren en te beheren, en biedt onbeperkte back-up planning en retentie

Hoe u veilig blijft in een wereld van 24/7 aanvallen

De basisbeveiliging is belangrijker dan ooit. Hiertoe behoren robuuste authenticatie- en toegangscontroles (minimaal multifactorauthenticatie en idealiter overgaan op Zero Trust-gebaseerde maatregelen), een solide aanpak van patchbeheer en gegevensbescherming, en regelmatige cyberbewustzijnstrainingen voor medewerkers.

Met het oog op een groeiend aantal bedreigingen met een hoge ernstgraad die gericht zijn op het groeiende digitale aanvalsoppervlak van een organisatie en omdat aanvallers steeds meer AI gaan gebruiken voor steeds geavanceerdere, snellere en doelgerichtere aanvallen, moeten verdedigers ervoor zorgen dat hun beveiligingstools dezelfde kracht hebben. Een veelzijdige, AI-gebaseerde aanpak van bescherming met meerdere niveaus van steeds diepgaandere detectie en onderzoek is essentieel.

Dit moet passen binnen een algemeen beveiligingskader dat bestaat uit robuuste beveiligingstechnologieën van de volgende generatie, ondersteund door deskundige analyses en 24/7/365 beveiligingsmonitoring om onbekenden en onregelmatigheden op te vangen die anders misschien door de mazen van het net glippen – en een SOC als een service om te reageren op bedreigingen en deze te beperken.

Met de beheerde XDR-service van Barracuda, die een SOC als een service omvat, kunt u elke hoek van uw IT-omgeving in de gaten houden, de hele dag, elke dag.
Voor meer info over deze managed service XDR, klik hier.