SolarWinds lanceert observability licenties

visual solarwinds observability-01

SolarWinds lanceert observability licenties

SolarWinds lanceert het observability platform dat metrics, trace, logs en user-experience integreert in één enkel platform. Het stelt organisaties in staat om data vast te leggen, te verwerken en te ontleden tot bruikbare inzichten om de prestaties van cloudomgevingen, netwerkapparatuur en applicaties te analyseren. Heb je interesse in een 1-1 demo sessie met onze Pre Sales Engineer? Boek deze nu!

Full-stack observability

SolarWinds heeft momenteel een gevarieerd portfolio van producten en elke module in hun Orion-platform lost in wezen een bepaald probleem op die klanten hebben bij het beheren van hun IT-infrastructuur en het soepel laten verlopen van hun IT-activiteiten.

Solarwinds heeft tijdens hun Global Partner Kick-off van 8 April een nieuwe aanpak gelanceerd. Dit betekent concreet  een verschuiving van louter monitoring – bepalen wàt er is gebeurd – naar begrijpen waarom een gebeurtenis heeft plaatsgevonden in de IT Operations Management (ITOM) – stack. Daarbovenop komt een extra AI-laag die automatisch analyses en observaties biedt over wat er gaande is in het netwerk omgeving en waarom dingen gebeuren, zowel lokaal ter plaatse (on-premise) als in de cloud.

De evolutie van monitoring tools naar observability platform

De verschuiving naar observability gaat ook gepaard met een product overgang van eeuwigdurende licenties naar een jaarlijks abonnementsmodel dat klanten toegang geeft tot een breder aanbod van SolarWinds dan ze voorheen hadden. In deze “observabiliteitsplatformen” zal er een veel grotere suite van SolarWinds-producten worden opgenomen. Doordat men meerdere bestaande modules bundelt tot één platform zal dit de strategische inzichten en analyse mogelijkheden voor klanten alleen maar toenemen. Deze verschuiving naar observeerbaarheid met nieuwe licentiemodellen en abonnementen moet nieuwe kansen bieden voor zowel partners als klanten; door mensen te laten begrijpen wat er is gebeurd en waarom het is gebeurd.

In plaats van verschillende modules gaat men naar eenvoudige licentie bundels waar alle huidige populaire producten inzitten. Hier worden in Q2 van 2022 reeds twee platformen gelanceerd; Essentials en Advanced. Later dit jaar volgt nog het Premier abonnement.

Voor de modules die niet in het platform werden opgenomen, zoals bijvoorbeeld  ARM (Access Right Manager) kunnen nog apart aangeboden worden. Uiteindelijk zou deze een uitbreiding van monitoring mogelijkheden meer inzichten moeten bieden voor bestaande klanten. En maakt het makkelijker voor nieuwe klanten zonder te beslissen welke modules men wenst. De keuze beperkt zich tussen twee en later drie licentie bundels die berekend worden op het aantal nodes.

Secure by design

Solarwinds legt focus op dat hun producten van begin tot eind veilig zijn; vanaf eerste ontwikkeling tot aan de release en updates. Dit doen ze door de interne omgeving beter te beveiligen en de productontwikkeling omgeving te verbeteren. Om zo veiligheid én integriteit van alle producten te waarborgen.

Partner business model

SolarWinds zal de komende maanden ook werken aan het uniformeren van het partnerprogramma en het verduidelijken van hun partnermodel wereldwijd, waarbij SolarWinds incrementele veranderingen samen met begeleiding aan partners aanbieden. Deze investeringen in het partner kanaal moet partners de mogelijkheid geven om versneld te groeien met SolarWinds.

visual solarwinds observability-01

Boek nu je 1-1 Demo Session met onze Pre-Sales Engineer Frédéric Van Walle.

Vul ons contactformulier in en wij contacteren jou zo snel mogelijk.

Geen reacties

Geef een reactie