Whalebone

Wie?

Whalebone biedt een IT-beveiligingsoplossing die is ontworpen om bedrijven te beschermen tegen online bedreigingen zoals malware, ransomware en phishing-aanvallen.

Wat?

Beschermt tegen cyberbedreigingen met DNS Immunity

Blokkeert schadelijke domeinen en verwijdert ongewenst verkeer

Beschermt alle apparaten zonder software te hoeven installeren

AI blokkeert onbekende schadelijke domeinen

Voordelen?

Onmiddellijke veiligheid voor alle gebruikers en apparaten

Geen installatie, alle apparaten zijn beschermd

Geen onderhoud of extra personeel nodig

Over Whalebone

Whalebone Immunity biedt bedrijven volledige controle en bescherming van communicatie en resolutie, ongeacht de grootte of complexiteit. 90% van de malware maakt tijdens zijn levenscyclus gebruik van DNS-resolutie. Toch hebben de meeste organisaties nog steeds geen directe controle over hun DNS-resolutie, noch monitoren ze het DNS-verkeer.
Het doel van Whalebone is om 1 miljard mensen te beschermen. Ze zijn lid van de brancheverenigingen, werken samen met cybersecurity response Teams en andere nationale agentschappen om de beste resultaten te garanderen. Dat is een van de redenen waarom de Europese Commissie hun consortium heeft geselecteerd als de ontwikkelaar en provider van DNS voor de Europese Unie.

Immunity is daar een groot onderdeel van en dankzij het project is Whalebone van plan om bescherming te implementeren die zal worden versterkt door dreigingsinformatie die is gekoppeld aan jouw specifieke land. Kortom, Immunity maakt u veiliger en bespaart uw IT-team tijd en middelen.

Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste elementen:

  • Beschermen tegen man-in-the-middle, DNS-tunneling, C&C, spearphishing, homograph-aanvallen, alle stadia van malware, botnets, coinminers…
  • DNS FW & netwerksegmentatie, SIEM/Log mngmt, Office365 & MS Azure, endpoint, anomaliedetectie, DHCP
  • DNSSEC – SMTP (e-mail) en HTTP/HTTPS (web)communicatie
  • Beveiliging kantoor aan huis – bescherm zelfs uw medewerkers online of op zakenreis
  • Inhoud filteren (gokken, geweld, cryptomining, pornografie,…)
  • Identiteitsbescherming – identificeer oude en nieuwe gelekte referenties, wachtwoorden, keycard-codes…

Oplossingen

Bedrijven zijn tegenwoordig steeds vaker het doelwit van spearphishing, ransomware en andere bedreigingen die gebruik maken van de zwakste schakel van uw beveiliging – de gebruiker.

Toch kan het netwerk op DNS-niveau worden beschermd via Whalebone Immunity – een snelle en stabiele recursieve DNS-resolver met geavanceerde beveiligingsmodules. Het beschermt alle apparaten – inclusief IoT – op netwerkniveau zonder dat je software hoeft te installeren en zonder extra inspanning voor je team. Ondanks de beste inspanningen van IT-teams om hun collega’s voor te lichten, blokkeert Whalebone elke dag talloze pogingen om toegang te krijgen tot kwaadaardige domeinen.

Met hun hybride on-premise/cloud implementatie duurt het niet langer dan een paar uur om het in uw omgeving in te stellen en u zult de resultaten binnen de kortste keren zelf zien. Naast het beperken van de DNS bedreigingsvector, krijgt u onschatbare inzichten in het DNS verkeer en informatie over gevoelige datalekken.

Ontdek hier hoe Immunity u tijd en moeite bespaart.