Sophos XDR: wat is het?

Sophos XDR: wat is het?

Sophos XDR (eXtended Detection and Response) is een uitgebreidde versie van Intercept X Advanced met de toevoeging van “XDR”. XDR (eXtended Detection and Response) verzamelt en correleert automatisch gegevens, niet alleen van endpoints en servers (=EDR) maar over meerdere centrale Sophos producten zoals e-mail, cloud workload en XGS firewall. Sophos XDR kan helpen bij:

  1. Verbeterd onderzoek en zichtbaarheid van wat er tijdens de aanval is gebeurd

Intercept X Advanced met XDR verbetert de mogelijkheid om een aanval, een proces of bestanden te analyseren aanzienlijk door gebruik te maken van op machine learning gebaseerde geavanceerde analyses.

Met XDR kunt u achterhalen:

  • wat er echt is gebeurd nadat een aanval heeft plaatsgevonden
  • of een bedreiging zich al dan niet op het netwerk heeft verspreid
  • wat SophosLabs van andere Sophos-klanten heeft verzameld over een toepassing
  • of er nog slapende malware op het netwerk is die wacht om geactiveerd te worden
  • of er (gevoelige) gegevens zijn gestolen
  1. Snellere detectie en responstijden

De geavanceerde zoekmogelijkheden van Intercept X Advanced met XDR maken het mogelijk om te zoeken naar “slapende bedreigingen” in uw organisatie. Sophos maakt in haar XDR-oplossing gebruik van kunstmatige intelligentie en machine learning voor het analyseren van de verzamelde gegevens. Met XDR biedt Sophos de handige functie om alle apparaten in het bedrijf te scannen op hash-waarden. Hierdoor kunt u snel gecompromitteerde apparaten, programma’s of servers in het bedrijf opsporen.

Heb ik Sophos XDR (Xtended Detection and Response) nodig?

JA, om meer zichtbaarheid en het identificeren en elimineren van kwetsbaarheden in de beveiliging mogelijk te maken

JA, als u de aanval wilt onderzoeken en het proces in detail wilt analyseren! Als u wilt weten of er nog meer kwaadaardige programma’s op de computers of servers in uw bedrijf staan die gewoon nog niet zijn opgemerkt.

JA, voor de GDPR-nalevingseisen. XDR-tools zijn nodig als u na een aanval moet achterhalen of bewijzen dat er geen gegevens zijn gestolen. De GDPR (General Data Protection Regulation) stelt duidelijk dat gevoelige gegevens beschermd moeten worden! De EDR-mogelijkheden van Sophos kunnen u helpen aan compliance-eisen te voldoen en te bewijzen of gegevens al dan niet zijn gestolen.

Wilt u de gebruikersinterface van Sophos Central live zien?

Bezoek central.sophos.com en log in de demo-account met onderstaande gegevens.
Gebruikersnaam: [email protected]
Wachtwoord: [email protected]

Geen reacties

Geef een reactie