ExtremeCloud IQ CoPilot: De tijd wacht op niemand

ExtremeCloud IQ CoPilot: De tijd wacht op niemand

Het opzetten en beheren van een Extreme cloud managed netwerk is eenvoudig. Wat voor veel IT Operations teams niet eenvoudig is, is het omgaan met alle andere tijdrovende taken op hun bordje in een tijdperk van toenemende netwerktransformatie. Hun lange to-do lijst kan bestaan uit het onboarden van medewerkers, het aanpassen van hun netwerk voor hybride werk, patch management en het reageren op trouble tickets, naast een lange lijst van andere taken. Het tempo en de omvang van netwerkveranderingen neemt alleen maar toe naarmate organisaties transformeren tot oneindige ondernemingen. Soms hebben IT-teams het gevoel dat ze overal tegelijk moeten zijn.

Enter CoPilot

Het verheugt ons te kunnen aankondigen dat ExtremeCloud IQ CoPilot deze week met succes is uitgerold naar klantnetwerken en nu verkrijgbaar is. CoPilot maakt gebruik van grote cloud data sets en Explainable Machine Learning en stelt IT-teams in staat om overal te zijn, alles te zien en op alles voorbereid te zijn.

  • Anomaliedetectie – Proactief problemen oplossen voordat ze zich voordoen door machinaal geleerde prestatiedrempels van Extreme door de cloud beheerde bedrade en draadloze apparaten te controleren.
  • Digital Twin – Zorg voor minimale netwerkverstoring voorafgaand aan de implementatie door een gesimuleerde versie van uw Extreme-apparaat te maken, deze te stagen en te valideren in de cloud.
  • Explainable ML – Verkort de Mean Time to Resolution voor IT Operations teams drastisch met handzame aanbevelingen voor probleemoplossing.
  • Client Experience – Optimaliseer gebruikerservaringen door het modelleren van alle belangrijke stappen in client connectiviteit en het sneller uitvoeren van root cause analyses van verminderde client ervaring.
  • GTAC Case Creation – Stroomlijn IT Operations workflows door efficiënt direct in contact te treden met Extreme support voor vervelende problemen.
  • Mobiele app integratie – Zie alles direct door CoPilot anomalieën direct op uw mobiele telefoon te monitoren via de ExtremeCloud IQ Companion mobiele app.

En omdat CoPilot in de cloud is gebouwd en ontworpen, zullen de mogelijkheden in de loop van de tijd worden uitgebreid om de efficiëntie van IT Operations voortdurend te verbeteren.

Netwerkteams helpen

Hoewel de potentiële use cases voor CoPilot talrijk zijn, zijn we enthousiast over de problemen die het heeft kunnen oplossen voor onze klanten.

De uitdaging

Een klant van Extreme Higher Education had onlangs last van een inconsistente draadloze ervaring in hun auditorium. IT-medewerkers vonden het aanvankelijk een uitdaging om problemen te repliceren en op te lossen. Zouden ze ter plaatse moeten gaan om RF omgevingsmetingen uit te voeren? Zouden ze een paar weken moeten wachten tot het probleem zich opnieuw voordeed?

Problemen oplossen met een CoPilot

Met behulp van CoPilot ontdekte het IT-team een afwijking in de Wi-Fi-capaciteit, die werd veroorzaakt door >80% kanaalgebruik met terugkerende pieken over een consistente lengte van de tijd. CoPilot identificeerde een hoog aantal clients en kon uitleggen dat de problemen waarschijnlijk te wijten waren aan Wi-Fi capaciteitsbeperkingen, die ofwel konden worden opgelost door meer AP’s toe te voegen of AP’s te herpositioneren voor een betere signaal-ruisverhouding. Door zich proactief bewust te worden van het probleem, was IT in staat om de problematische AP’s te identificeren, ze te herplaatsen, de signaal-ruisverhouding te verbeteren en de prestaties van de eindgebruiker te verhogen, wat uiteindelijk leidde tot een meer naadloze leerervaring en het vermijden van dure on-site probleemoplossing.

Transformatie naar een Oneindige Onderneming

CoPilot speelt een sleutelrol in het vereenvoudigen van het werk van IT-medewerkers door een compleet en uniform portfolio van producten en diensten te bieden voor hun Infinite Enterprise reis. ExtremeCloud IQ helpt bij het bieden van unified AIOps over Wired, Wireless en SD-WAN, en CoPilot is de ideale aanvulling op elke ExtremeCloud IQ inzet om efficiënt Explainable ML inzichten te leveren aan Extreme cloud-native bedrade en draadloze apparaten.

Nu organisaties steeds meer gebruik maken van big data en de cloud, is het belangrijk dat gegevens worden geanonimiseerd en beveiligd en dat elk AIOps-platform is gebouwd op een veilige basis. Als het meest uitgebreid gecertificeerde platform voor cloudnetwerkbeheer in de branche kunnen IT-teams met een gerust hart gebruikmaken van de cloud om de efficiëntie van netwerkactiviteiten te verbeteren.

Neem contact op met [email protected] voor een demo van Extreme Cloud IQ Co-Pilot!

Geen reacties

Geef een reactie