Cato’s ZTNA werd nog beter

cato networks ZTNA

Cato’s ZTNA werd nog beter

Veel bedrijven zijn nog steeds afhankelijk van legacy remote access oplossingen, zoals virtual private networks (VPN’s), die niet zijn ontworpen voor de moderne, gedistribueerde onderneming. Upgraden naar Zero Trust Network Access (ZTNA) biedt deze organisaties tal van voordelen.

Zero Trust Network Access 

Gartner’s Market Guide for Zero Trust Network Access (ZTNA) voorspelt dat tegen 2023, 60% van de ondernemingen VPN geleidelijk zal afschaffen en in plaats daarvan ZTNA zal gebruiken. De belangrijkste reden voor de adoptie van ZTNA is de veranderende vorm van de perimeters van bedrijfsnetwerken. Er moet rekening worden gehouden met cloud workloads, thuiswerken, mobiele en on-premise netwerk assets, en puntoplossingen, zoals VPN appliances, zijn niet de juiste tool voor deze taak.

Cato Networks wil met hun ZTNA de gebruikers- (en beheerders-)ervaring nog verder verbeteren. Ontdek hieronder enkele belangrijke nieuwe features.

Welke voordelen biedt ZTNA?

Upgraden naar Zero Trust Network Access (ZTNA) biedt deze organisaties tal van voordelen, waaronder:

  • Strengere beveiligingscontroles: ZTNA biedt remote toegangsmogelijkheden op een case-by-case basis die effectieve implementatie van least privilege toegangscontroles mogelijk maakt. Dit vermindert het optreden en de impact van beveiligingsincidenten.
  • Verbeterde zichtbaarheid en controle: voert diepgaande verkeersinspecties en toegangsbeheer uit als onderdeel van haar taak, en deze audit logs kunnen een onschatbare zichtbaarheid bieden.
  • Verbeterde klanttevredenheid: ZTNA oplossingen bieden geoptimaliseerde prestaties en betere beveiliging door af te stappen van het perimeter-georiënteerde beveiligingsmodel van VPN’s. ZTNA maakt het mogelijk om toegangsbeheer in de cloud uit te voeren en de gebruikerservaring te verbeteren.

Nieuwe ondersteuning voor ‘Never-Off and SSO for SDP Users’

Cato biedt het beste van twee werelden – de eenvoudige gebruikerservaring van SSO met de beveiliging van Always-On. SDP-gebruikers kunnen zich eenvoudig authenticeren met SSO, en zijn tegelijkertijd verplicht om altijd verbonden te zijn met de Cato Cloud.

Daarnaast heeft Cato Networks een aantal grote verbeteringen doorgevoerd voor SDP Clients:

  • Een nieuwe in-Client browser laat gebruikers eenvoudig authenticeren binnen de Client – het is niet nodig om naar een nieuw browservenster te gaan
  • MDM-ondersteuning voor macOS-beheerders kunnen nu een MDM gebruiken om Client-upgrades op macOS-apparaten te beheren met een DMG-bestand
  • Verbeterde naadloze gebruikerservaring met herauthenticatiestroom zonder impact op de eindgebruiker

Verbeteringen van het client-connectiviteitsbeleid

Het Client Connectivity Policy verbetert Cato’s Zero Trust Network Access (ZTNA) en stelt u in staat alleen toegang te verlenen tot vertrouwde apparaten. Gebruik de Device Checks en Postures om de specifieke houdingsinstellingen voor het beleid te definiëren, die vervolgens uw beveiligingsvereisten afdwingen.

Geïnteresseerd in meer? Start nu je Zero Trust Journey via de Cato Netwerken Zero Trust Netwerk Toegang.

Geen reacties

Geef een reactie