Beveilig uw netwerk met Juniper Mist Access Assurance

Juniper Mist Access Assurance

Beveilig uw netwerk met Juniper Mist Access Assurance

In een tijdperk waarin connectiviteit cruciaal is, hebben organisaties een robuuste netwerkinfrastructuur nodig om veilige en betrouwbare toegang voor gebruikers en apparaten te garanderen. Juniper Networks, leider in veilige AI-gestuurde netwerken, heeft een oplossing ontwikkeld die in deze behoefte voorziet. Juniper Mist Access Assurance-service. In dit artikel gaan we dieper in op wat de Juniper Mist Access Assurance-service is en hoe deze een revolutie teweegbrengt in het toegangsbeheer van netwerken.

 

Wat is Juniper Mist Access Assurance?

Juniper Mist Access Assurance is een cloud-hosted service die veilige bedrade en draadloze netwerktoegangscontrole biedt op basis van gebruikers- en apparaatidentiteiten. Het dwingt een zero-trust netwerktoegangsbeleid af, zodat alleen geautoriseerde apparaten verbinding kunnen maken met het netwerk. Dit is met name gunstig voor het omgaan met gasten, IoT, BYOD (Bring Your Own Device) en bedrijfsapparaten.

De service breidt de mogelijkheden van Juniper Mist IoT Assurance uit door het onboarden van zowel headless IoT- en BYOD-apparaten als bedrade en draadloze zakelijke apparaten te vergemakkelijken. Het maakt gebruik van 802.1X-authenticatie of MAC Authentication Bypass (MAB) voor clients die geen 802.1X gebruiken.

Juniper Mist Access Assurance: Cloudgebaseerde netwerktoegangscontrole

Belangrijkste kenmerken van Juniper Mist Access Assurance

 

Klanten-eerst ervaring

Access Assurance biedt een gehele, uniforme kijk op de connectiviteitservaring van de client, waardoor IT-teams problemen gemakkelijk kunnen identificeren en de hoofdoorzaak kunnen analyseren. Door alle clientgebeurtenissen vast te leggen, inclusief verbindings- en verificatiesuccessen en -fouten, vereenvoudigt deze service de dagelijkse werkzaamheden en wordt het oplossen van connectiviteitsproblemen met eindgebruikers versneld.

 

Granulaire identiteitsafdruk

Een van de opvallendste functies van Access Assurance is granulaire identiteitsafdruk op basis van X.509-certificaatkenmerken. Daarnaast maakt de service gebruik van informatie over inbraakdetectie en -preventie, zoals groepslidmaatschap, status van gebruikersaccount, status van MDM-compliance (mobile device management), clientlijsten en gebruikerslocatie voor een meer gedetailleerde fingerprinting.

 

Handhaving netwerkbeleid

De service is in staat om gebruikers toe te wijzen aan specifieke rollen en ze te groeperen in netwerksegmenten met behulp van VLAN of Group-Based Policy (GBP) technologie op basis van de identiteit van gebruikers en apparaten. Hierdoor kan Access Assurance netwerkbeleid afdwingen dat is gekoppeld aan elk segment.

Flexible policy creation interface

De flexibele interface voor het maken van beleidsregels helpt beheerders om beleidsregels toe te wijzen op basis van bedrijfsvereisten.

Hoge beschikbaarheid en geo-affiniteit

Organisaties kunnen vertrouwen op Access Assurance voor netwerktoegangscontrole met lage latentie, ongeacht of ze één locatie of meerdere locaties moeten dekken. Dankzij Juniper’s inzet van cloud instances op meerdere regionale locaties wordt het authenticatieverkeer naar de dichtstbijzijnde instantie geleid, waardoor optimale responstijden worden gegarandeerd.

 

Cloud-native platform

Access Assurance maakt gebruik van het Juniper Mist cloud-native, full-stack netwerkbeheerplatform, dat de infrastructuurvereisten elimineert die gebruikelijk zijn bij andere netwerktoegangsoplossingen. Dit zorgt voor consistente klantervaringen, ongeacht de locatie.

Juniper Mist Cloud with Access Assurance Service

De Juniper Mist Cloud met Access Assurance Service.

Automatische software-updates

Access Assurance blijft geoptimaliseerd met de nieuwste technologieën dankzij de op microservices gebaseerde cloudarchitectuur. Nieuwe functies, beveiligingspatches en updates worden tweewekelijks automatisch toegevoegd, zonder onderbrekingen of downtime van de service.

 

Ondersteuning voor externe directoryservices

Access Assurance integreert met externe directoryservices zoals Google Workspace, Microsoft Azure Active Directory, Okta Workforce Identity en andere verificatieservices. Het integreert ook met externe PKI-platforms (Public Key Infrastructure) en MDM-platforms.

 

100% programmeerbare API’s

Het Juniper Mist-platform is volledig programmeerbaar en maakt gebruik van open API’s voor eenvoudige integratie met externe SIEM-platforms (Security Information and Event Management), IT-servicebeheer en andere platforms voor configuratie en beleidstoewijzing.

Wrapping Up 

Juniper Mist Access Assurance is een game-changer voor organisaties die hun netwerkinfrastructuur willen beveiligen. Met zijn rijke set aan functies, waaronder client-first ervaring, granulaire identiteitsfingerprinting, handhaving van netwerkbeleid en hoge beschikbaarheid, pakt het de complexe uitdagingen van moderne netwerkomgevingen aan. Door gebruik te maken van cloud-native mogelijkheden en automatische updates te garanderen, houdt Access Assurance uw netwerk veilig, geoptimaliseerd en toekomstbestendig.

Geen reacties

Geef een reactie