OneSpan DIGIPASS FX1 BIO voor wachtwoordloze, phishing-bestendige authenticatie

OneSpan DIGIPASS FX1 BIO voor wachtwoordloze, phishing-bestendige authenticatie

Bescherm uw personeel en beveilig gegevens en toepassingen tegen aanvallen met OneSpan (Vasco) nieuwste FIDO-authenticatie met vingerafdrukscan. Ontdek er alles over in deze nieuwe blogpost!

Wat is DIGIPASS FX1 BIO?

Een FX1-BIO Digipass is een klein hardware-apparaatje gemaakt door OneSpan dat twee-factor authenticatie (2FA) en andere beveiligingsfuncties biedt. En kunnen worden gebruikt voor verschillende verificatiedoeleinden zoals inloggen op websites of bedrijfsapplicaties, toegang tot VPN’s en meer.

Het biedt een extra beveiligingslaag door niet alleen iets te vereisen dat je weet (zoals een wachtwoord), maar ook iets dat je hebt (de fysieke Digipass) om toegang te krijgen tot een systeem of service.

Het belangrijkste kenmerk is wachtwoordloze biometrische verificatie met behulp van vingerafdrukherkenning.

De voordelen van DIGIPASS FX1 BIO

 • Phishing-bestendig: De biometrische verificatie en public key cryptografie, vermindert het risico dat gepaard gaat met wachtwoordgebaseerde beveiliging. Waardoor het risico op gegevensinbreuken wordt verkleind.
 • Gebruiksgemak: Naadloze, flexibele verificatie op meerdere apparaten en connectiviteitsopties (USB, Bluetooth, NFC), zodat werken vanaf elke plek mogelijk is
 • Beveiliging: Gebruik van public-key cryptografie zorgt voor extra bescherming tegen aanvallen. Geavanceerde phishing-resistente technologie beschermt elke gebruiker tegen de meest geavanceerde aanvallen.
 • Compliance: Ontworpen om te voldoen aan de GDPR- en HIPAA-nalevingsvereisten
 • Verhoogde efficiëntie: Vermindert operationele en ontwikkelingskosten, integreert eenvoudig met industriestandaarden en vereist geen extra software-installatie.

Uitdagingen en oplossingen

Uitdaging 1: Gebruiksvriendelijke authenticatie
 • Behoefte: Werknemers hebben een veilige maar gebruiksvriendelijke oplossing nodig.
 • Oplossing: DIGIPASS FX1 BIO biedt een gestroomlijnd, efficiënt verificatieproces met wachtwoordloze, biometrische verificatie.
Uitdaging 2: Consistente beveiligingsprotocollen
 • Behoefte: Handhaven van beveiliging over verschillende apparaten.
 • Oplossing: DIGIPASS FX1 BIO biedt een universele authenticatieoplossing die werkt op verschillende platforms.
Uitdaging 3: Kwetsbaarheid van éénmalige wachtwoorden
 • Behoefte: Veiliger alternatief voor traditionele MFA-methodes.
 • Oplossing: DIGIPASS FX1 BIO biedt phishing-resistente technologie met biometrische verificatie en public-key cryptografie.

FIDO-authenticatie?

FIDO-authenticatie, een wachtwoordloze authenticatiestandaard, vormt de kern van DIGIPASS FX1 BIO. FIDO-technologie past zich aan opkomende technologieën aan en werkt met een breed scala aan platforms en diensten.

 1. Registratie: Genereren van een publiek/private sleutelpaar voor veilige authenticatie.
 2. Authenticatie: Gebruik van biometrische gegevens of hardware beveiligingssleutel voor verificatie.
 3. Verificatie: Serviceprovider verifieert de cryptografische handtekening voor toegang.

DIGIPASS FX1 BIO is niet alleen een technologische innovatie, maar ook een antwoord op de groeiende behoefte aan veilige, gebruiksvriendelijke authenticatieoplossingen. Met zijn nadruk op phishing-bestendige, wachtwoordloze verificatie en compatibiliteit met FIDO, biedt het een toekomstbestendige oplossing voor de beveiligingsbehoeften van organisaties wereldwijd.

Ontdek de mogelijkheden van de Digipass FX1 BIO in onderstaande video!

Bekijk onderstaande datasheet voor meer informatie.

Heb je nog vragen? Aarzel niet om contact op te nemen met [email protected].

Geen reacties

Geef een reactie