Klinische user experience is de nieuwe uptime met Juniper Mist Wi-Fi

Juniper Clinical UX

Klinische user experience is de nieuwe uptime met Juniper Mist Wi-Fi

De inwoners van Vlaanderen vertrouwen op het Jan Yperman Ziekenhuis voor patiëntgerichte, multidisciplinaire geneeskunde en specialistische zorg. Het regionale ziekenhuis vertrouwt al lang op Juniper networking voor zijn campus en datacenter, en op basis van bewezen innovatie, migreerde het ziekenhuis naar Juniper wireless, gedreven door Mist AI.

Klinische user experience is de nieuwe uptime

Jan Yperman is een leider in het toepassen van technologie om de patiëntenzorg te verbeteren, en Wi-Fi is verweven in de klinische en operationele workflow. Artsen en medewerkers vertrouwen op laptops om toegang te krijgen tot hun applicaties. Wi-Fi-telefoons houden de communicatie gaande. De gezondheid van patiënten wordt continu bewaakt. En de Wi-Fi was goed. Maar de naald bewoog. Goede Wi-Fi wordt niet langer gemeten door uptime. Het wordt gemeten door gebruikerservaring.

Onze Wi-Fi werkte, maar we wisten niet wat de echte gebruikerservaring was“, zegt Ludovic Vandaele, teamleider IT-infrastructuur bij Jan Yperman. “We hadden klachten over de Wi-Fi, maar we hadden geen manier om te achterhalen waarom er een slechte ervaring was.

IT merkte met name op dat sommige medische apparaten, waaronder draagbare hartmonitoren, moeite hadden om verbonden te blijven. Dus begon het team te onderzoeken hoe AIOps die ervaring kon veranderen. “We waren geïnteresseerd in een AI-engine die ons meer inzichten kon geven in de netwerkervaring en wilden een betere probleemoplossing voor de medische Wi-Fi-apparaten en telefoons“, zegt Vandaele.

AIOps streamlines netwerk operaties

Wi-Fi 6 en AI-gestuurde netwerkoperaties zijn ideaal voor de dynamische omgeving van het ziekenhuis. Juniper Access Points werken samen met de Juniper Mist cloud architectuur en Mist AI om de gebruikerservaring van het netwerk te optimaliseren en tegelijkertijd IT-operaties te stroomlijnen. Juniper Mist Wi-Fi Assurance maakt voorspelbare, meetbare Wi-Fi mogelijk met unieke zichtbaarheid in service levels. Juniper Mist Wired Assurance maakt gebruik van de rijke telemetrie van de Juniper access switches van het ziekenhuis om inzicht te bieden in de connected device ervaring en het stroomlijnen van troubleshooting. Marvis Virtual Network Assistant vereenvoudigt dagelijkse troubleshooting met zelfsturende acties.

Jan Yperman vertrouwt op Juniper QFX Series Switches en EX Series Ethernet Switches voor een high-performance, flexibele datacenter netwerkstructuur. Het ziekenhuis was een vroege aanhanger van EVPN-VXLAN, waarmee het zijn Layer 2-netwerk kan uitbreiden naar klinieken en andere afdelingen aan de overkant van de straat.

Digitale gezondheidstools verbeteren de patiëntenzorg

Artsen, personeel, patiënten en hun familie kunnen rekenen op een geweldige netwerkervaring, of ze nu in het ziekenhuis zijn of over de campus lopen. Medische apparatuur blijft verbonden. “Juniper Mist heeft ook de netwerk operations ervaring getransformeerd. Het bekijken van de service levels gaf ons een goed beeld en begrip van de gebruikerservaring, en de AI-ondersteunde troubleshooting was in staat om ons proactief te laten zien als service levels niet optimaal waren. In detail konden we naar het getroffen item gaan en de hoofdoorzaak vinden.“zegt Vandaele.

Het ziekenhuis gebruikt een apart realtime locatieservicesysteem om de locatie van rolstoelen, infuuspompen en andere waardevolle middelen te volgen. Patiënten die de meeste kans hebben om te dwalen, worden in de gaten gehouden voor de veiligheid. Een sterke troef van de Juniper Mist oplossing was virtuele Bluetooth en User Engagement.

Juniper Mist geeft ons ideeën om in de toekomst mee aan de slag te gaan.

Geen reacties

Geef een reactie