De migratie van Sophos UTM/SG appliance naar Sophos Firewall / XGS appliances

De migratie van Sophos UTM/SG appliance naar Sophos Firewall / XGS appliances

Sophos heeft aangekondigd dat de UTM/SG Series vanaf 4 januari 2023 worden verwijderd als Core Product. Dit zal gevolgen hebben voor alle Sophos UTM producten (software/virtueel/cloud) en de SG Series hardware appliances. Kortom: de productstatus veranderen van Core naar non-Core product betekent dat het laatste hoofdstuk definitief is ingezet.

Voor alle duidelijkheid:
Sophos klanten die nog een SG firewall gebruiken kunnen nog steeds renewals  en zelfs nieuwe firewalls kopen totdat de EOS (End of Sales) wordt aangekondigd. De producten werken tot eind 2025 (huidige datum +3 jaar) of zelfs langer. En het aanbieden en verkopen van UTM/SG producten gaat door tot de overgangsdatum. Maar bestaande klanten merkten al langer dat de UTM-firmware niet meer werd ontwikkeld, maar alleen onderhouden. Aan de andere kant heeft Sophos Firewall/ XGS firewall de afgelopen jaren aanzienlijke ontwikkelingen en functieverbeteringen doorgemaakt en is het de firewall bij uitstek geworden voor de meerderheid van onze reseller partners en hun eindklanten.

XGS Series als opvolger van de SG Series productlijn?

Klanten en resellers die nog steeds een SG Firewall gebruiken en nog niet zijn gemigreerd naar een XGS Firewall: het moment is wel NU! Sophos Firewall OS (SF-OS) en de XGS Series hardware zijn de next-gen opvolgers van de SG Series productlijn. Voor klanten die geïnteresseerd zijn in een overstap naar Sophos Firewall OS zijn er 2 opties:

  1. Installeer Sophos Firewall OS op een SG Appliance (niet aanbevolen)
  2. Migreren naar een nieuwe XGS appliance (aanbevolen)

1. Sophos Firewall OS installeren op een SG Appliance

Klanten die nu een SG Firewall gebruiken met het UTM 9.x besturingssysteem kunnen overwegen te migreren naar SF-OS. De hardware op de SG en XG series zijn vergelijkbaar in termen van CPU, RAM, geheugen en poorten. Het belangrijkste verschil is dat SG Series appliances voorgeïnstalleerd zijn met UTM 9 firmware terwijl XG firewalls voorgeïnstalleerd zijn met XG firewall firmware. En met de lancering van de XGS toestellen is de XG firewall firmware veranderd van naam in Sophos Firewall (SF-OS).

Maar voordat u uw Sophos SG migreert, moet u eerst controleren of uw SG appliance wel in aanmerking komt voor een upgrade naar Sophos Firewall. Steeds meer SG UTM klanten maken gebruik van deze gratis licentie migratie om te upgraden van UTM besturingssysteem naar SFOS besturingssysteem. Dit biedt een geweldige kans voor Sophos Partners om hulp te bieden in de vorm van diensten met toegevoegde waarde en om ervoor te zorgen dat klanten de juiste hardware hebben voor hun huidige netwerkeisen.

De Sophos Migratie Desk is beschikbaar om te helpen bij het migratieproces. En is beschikbaar voor Silver tier partners en hoger. Het biedt hulp bij het migreren van een SG firewall naar Sophos Firewall en de XGS-serie appliances.  Partners kunnen inloggen op de Sophos Partner Portal en “Presales Help Desks” kiezen uit het Tech Tools menu. Belangrijk: Sophos Support kan klanten niet helpen tijdens het migratieproces, neem in plaats daarvan contact op met de migratiedesk als u hulp nodig heeft.

Licentie migratie voor SG UTM klanten is gratis en eenvoudig voor de overstap naar XG(S). Sophos doel is om een licentie te bieden die vergelijkbaar is in functies en vervaldatum.

Het proces voor het importeren en migreren van een SG UTM licentie als onderdeel van de update naar SFOS wordt hier behandeld. Als de licentie eenmaal is gemigreerd naar SFOS, zorg er dan voor dat verdere licentieaankopen voor XG(S) Firewall abonnementen zijn en niet voor SG UTM abonnementen!

Wilt u meer informatie? Deze PDF over hoe upgrade ik Sophos SG naar XG geeft een overzicht van de beschikbare tools om het upgraden van SG naar XG een geweldige ervaring voor uw klanten te maken.

2. Migratie naar een nieuwe XGS appliance

Een upgrade naar SF-OS Firewall is het perfecte moment voor klanten om een upgrade naar een XGS Series appliance te overwegen. Het biedt niet alleen optimale prestaties – het maakt de upgrade een stuk eenvoudiger, omdat ze de nieuwe XGS Firewall inline of parallel met hun bestaande SG Series appliance kunnen draaien om de overgang te vergemakkelijken. Als uw huidige appliance een upgrade niet ondersteunt, ga dan naar XGS Series voor meer informatie over de nieuwste appliances.

De XGS Series is een volledig nieuwe reeks firewall appliances die er aan de buitenkant misschien uitzien als de XG-modellen, maar aan de binnenkant lijken ze weinig op elkaar. Dit is niet zomaar een refresh, het is een volledig nieuw hardware platform, dat vanaf de kern opnieuw is ontworpen.

De nieuwe XGS-hardware wordt april 2021 gelanceerd. XGS Firewalls hebben 5 jaar garantie met de juiste licentiebundel. De XGS-serie biedt betere prestaties, verwerkt verkeer intelligent en efficiënt en offload bepaalde taken zoals TLS-inspectie naar de hardware. De nieuwe dual-processor architectuur met een multi-core 64-bit CPU en een aparte Xstream flow processor, ook bekend als een Network Processing Unit (NPU) maakt een betere hardwareacceleratie mogelijk.

Wij stellen voor dat de installatie van een XGS Firewall vanaf nul wordt gedaan, omdat dit de perfecte gelegenheid biedt om de firewall regels en het beveiligingsbeleid opnieuw te bekijken voor optimale bescherming en prestaties. Om aspecten hiervan gemakkelijker te maken, heeft Sophos een configuratiemigratie-assistent ontwikkeld die een wizard-achtige workflow biedt om te helpen bij het configuratiemigratieproces voor veel objecten en instellingen die vervelend kunnen zijn om opnieuw te configureren.

 

SG naar XGS vervang promotie

Sophos heeft een exclusieve hardware refresh aanbieding voor SG Series klanten met tot 99% korting op een XGS Series appliance plus andere voordelen bij bestelling van een minimum 3-jarige termijn van Xstream Protection. Deze promotie is een beperkte tijd aanbieding alleen beschikbaar via deelnemende Partners.

Hulp nodig bij het migreren naar XGS? Geef ons gerust een seintje.

Geen reacties

Geef een reactie