Barracuda presenteert nieuwe case study bij AZ Jan Palfijn

Barracuda presenteert nieuwe case study bij AZ Jan Palfijn

Ransomware aanvallen blijven een plaag voor organisaties, groot of klein waar ook ter wereld. Cijfers liegen er niet om, het aantal aanvallen in 2021 is met 64% toegenomen en zijn gemeenten, de gezondheidszorg, het onderwijs en andere bedrijven het doelwit. Deze aanvallen kunnen de dagelijkse activiteiten lamleggen, chaos zaaien en resulteren in financiële verliezen door downtime, losgeldbetalingen en herstelkosten – niet begrote en onverwachte uitgaven die grote organisaties ten val kunnen brengen.

Bescherming tegen ransomware begint met e-mail

Hoewel ransomware via vrijwel elke bedreigingsvector kan worden afgeleverd, worden de meeste aanvallen via e-mail uitgevoerd. Dat is begrijpelijk, want e-mail is de meest gebruikte communicatiemethode voor contacten met entiteiten buiten de organisatie, zoals klanten en partners. In combinatie met het feit dat gebruikers doorgaans de zwakste schakel in de beveiligingsketen van een organisatie zijn, is het eenvoudig te zien hoe e-mail een verleidelijke achterdeur vormt voor bedreigers om aanvankelijk toegang tot en controle over het bedrijfsnetwerk te krijgen. Eén enkele klik van één enkele gebruiker kan voldoende zijn om het netwerk te compromitteren en een verwoestende ransomware te leveren en te activeren.

Extra laag e-mailbeveiliging voor AZ Jan Palfijn

Het is waar dat e-mailplatforms zoals Microsoft 365 en Gmail een groot aantal beveiligingsmogelijkheden bieden. Maar recente aanvallen hebben aangetoond dat de eigen beveiligingsfuncties in deze e-mailgateway-oplossingen rijk zijn aan kwetsbaarheden die kwaadwillenden zullen uitbuiten.

Dat had het Algemeen Ziekenhuis Jan Palfijn uit Gent ook door dat bovenop de Microsoft 365 nog een extra laag emailsecurity broodnodig is.

Samen met Barracuda Networks, die gespecialiseerd is Cloud Email Security, is AZ Jan Palfijn nu een heel stuk geruster en gewapend tegen de ransomware van nu en van de toekomst.

Lees hun volledige verhaal in onze case study via onderstaande knop.

Geen reacties

Geef een reactie