Business Development Manager

Business Development Manager

Ben jij dynamisch en ga je graag om met mensen? Heb je regelmatig ideeën maar zoek je een kanaal om ze waar te maken? Wil je werken in een gedreven team? Dan is een job als Business Development Manager in ons Innovation Center echt iets voor jou!

Kappa Data is een officiële distributeur (groothandel) van oplossingen voor IT -beveiliging en -netwerken. Als “added value” distributeur bouwt Kappa Data een relatie op met haar partners en staat zij deze IT integratoren bij in hun ontwikkeling en ondersteuning van hún klanten. Naast de verkoop van producten, biedt Kappa Data een breed gamma aan diensten zoals trainingen, configuratie-assistentie, pre- en postsale en marketingondersteuning.

Kappa Data is actief in België, waar het hoofdkantoor zich bevindt, maar ook in Nederland (Utrecht), in Polen en in Frankrijk.

Om haar groei te katalyseren is Kappa Data op zoek naar een Business Development Manager om aan de slag te gaan binnen het “Innovation Center”.

Je werkt vanuit het hoofdkantoor in België; Kappa Data – Grote Steenweg 18, 9840 De Pinte maar werkt mee aan de strategie van de Kappa Data groep.

 

Je fundamenteel doel is afgelijnd maar de manier waarop je dit uitvoert is flexibel. Je bent creatief en komt zelf met vindingrijke voorstellen voor de dag. Je werkt in teamverband waar je in alle vrijheid dynamische en zelfs uitdagende voorstellen kan maken en bespreken.

 • Je volgt de trends op in de markt en bepaalt mee welke richting Kappa Data kan uitvaren. Als deel van het “Innovation Center” plaats je Kappa Data in de trekkersgroep van haar domein.
 • Je blijft op de hoogte van de laatste technische producten en neemt het presales team onder de arm om te brainstormen rond nieuwe Kappa Data-eigen productontwikkeling.
 • Je bent de schakel tussen de vendor en de interne business. Je bent verantwoordelijk om de verwachtingen van beide partijen op elkaar af te stemmen en deze om te zetten in een ontwikkelingstraject.
 • Samen met het marketing team ontwikkel je verkoopmateriaal, zoals productinformatiebladen, casestudies en presentaties die het sales team kan gebruiken om prospecten te informeren en deals te sluiten.

 

Je krijgt de verantwoordelijkheid voor enkele “merken/vendoren” waarbinnen je sales- en marketingacties opstelt, om nieuwe partners aan te werven en bestaande partners verder te laten groeien

 • Je leert het partnerlandschap kennen en kan op een gerichte manier in doelgroepen werken.
 • Je bezoekt klanten om zo de positionering proefondervindelijk af te toetsen en te optimaliseren

 

Je schrijft inhoud voor onze verschillende online-mediakanalen

 • Je houdt de informatie op de website steeds up-to-date en schrijft blogposts rond de updates van vendoren. Je volgt het op en levert de content aan bij het marketing team.
 • Je deelt relevante berichten op de sociale mediakanalen.

Je doet deze taken samen met het marketing- en het sales-team.

 

Naar wie zijn we op zoek?

 • Je kan uitleggen waarom je ervaring een meerwaarde is in deze functie.
 • Je bent innovatief en hebt veel vernieuwende, creatieve en soms wat zotte ideeën.
 • Je bent sterk en creatief met taal.
 • Je hoeft geen techneut te zijn, maar bent voldoende onderlegd om de sterke punten ten opzichte van de concurrerende producten te begrijpen en te herkennen.
 • Je beheerst vlot het Nederlands en Engels. Je kan gesprekken voeren in het Frans.
 • Je zit graag met klanten en leveranciers rond de tafel en het schrikt je niet af om voor een groep te praten.
 • Je kan strategisch redeneren en je ideeën omzetten in concrete plannen.
 • Een ontwikkelingsplan kan niet zonder cijfers, ook deze uitdaging neem je er graag bij.
 • Je bent bereid enkele keren per jaar naar het buitenland te gaan

 

Wat bieden wij?

Kappa Data biedt je een fulltime job met vaste aanstelling in een dynamisch en internationaal team met fijne collega’s. Je ontvangt een aantrekkelijk salaris met bonus, extralegale voordelen en doorgroeimogelijkheden op lange termijn.

Kappa Data streeft voor haar medewerkers naar een goed evenwicht tussen privé en werk. Dit uit zich in een thuiswerkpolicy en flexibiliteit aan beide kanten.

 

Ben je geïnteresseerd? 

Als je klaar bent voor deze uitdaging en je wilt aansluiten bij ons enthousiaste team, stuur dan je CV en motivatiebrief naar [email protected] .Wij contacteren je daarna zo spoedig mogelijk.

 

We kijken uit naar je sollicitatie!

Solliciteer

Geen reacties

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.