Barracuda Networks MSP: 9 voordelen van het Managed Services Model

Barracuda Networks MSP: 9 voordelen van het Managed Services Model

Organisaties maken tegenwoordig steeds vaker gebruik van MSP’s. Waarom wordt het zo populair? Een managed services-model op IT-gebied kan een aantal buitengewone voordelen bieden voor bedrijven op elke schaal. Voor organisaties die klein, slank en groeiend zijn, maken MSP’s het eenvoudiger om geavanceerde technologieën en beveiligingsprocessen aan te schaffen zonder investeringen vooraf. Voor grotere organisaties biedt een MSP de mogelijkheid om een anders onhandelbare beveiligingsstructuur te beheren. Daarnaast zijn de betrokken technologieën voor de meeste organisaties te geavanceerd geworden – en de bedreigingen te geloofwaardig – om intern te blijven werken. Elke managed IT-serviceprovider zal een ander scala aan diensten leveren, maar ze hebben nog steeds een aantal kernondersteunende diensten gemeen.

9 belangrijkste voordelen van een MSP

1. Schaalbaarheid

Een van de grootste voordelen van het gebruik van een MSP is dat het uw organisatie in staat stelt om de IT-infrastructuur en -services naar behoefte op- of af te schalen. Deze schaalbaarheid wordt mogelijk gemaakt door de mogelijkheden voor beheer op afstand van de MSP, waardoor de provider snel resources kan toevoegen aan of verwijderen uit je omgeving als je bedrijf groeit of verandert.

2. Voorspelbaarheid

Een ander groot voordeel van managed services is voorspelbaarheid. Wanneer u het beheer van uw IT-infrastructuur uitbesteedt aan een MSP, kunt u uw IT-kosten nauwkeuriger budgetteren. Dit komt omdat MSP’s meestal een vast maandelijks bedrag in rekening brengen voor hun diensten in plaats van per uur of project. Hierdoor kun je je uitgaven en de geleverde diensten beter voorspellen.

3. Minder uitvaltijd

Een ander groot voordeel van het gebruik van een MSP is dat het kan helpen om downtime te verminderen. Door je systemen proactief te monitoren en best practices voor onderhoud en beveiliging te implementeren, kunnen MSP’s ervoor zorgen dat je systemen altijd in de lucht zijn. Daarnaast hebben MSP’s vaak teams van technici klaarstaan om eventuele problemen op te lossen.

4. Verhoogde productiviteit

Wanneer uw IT-systemen soepel draaien, kunnen uw medewerkers productiever zijn. MSP’s kunnen helpen de productiviteit te verhogen door systemen up-to-date te houden en ervoor te zorgen dat ze goed geconfigureerd zijn. Daarnaast kunnen MSP’s training en ondersteuning bieden aan eindgebruikers om hen te helpen het maximale uit uw systemen te halen.

5. Verbeterde beveiliging

Een ander groot voordeel van managed services is verbeterde beveiliging. MSP’s kunnen helpen uw systemen te beveiligen door best practices voor beveiliging, patchbeheer en incidentrespons te implementeren. Daarnaast kunnen MSP’s 24/7 monitoring van uw systemen bieden om snel potentiële bedreigingen te identificeren en erop te reageren. De meeste interne teams hebben gewoon niet de tijd die nodig is om op de hoogte te blijven van bestaande bedreigingen – maar een MSP wel.

6. Lagere totale kosten

Hoewel MSP’s een maandelijks bedrag in rekening brengen voor hun diensten, zijn de totale kosten van het gebruik van een MSP vaak lager dan wanneer u uw IT-infrastructuur intern beheert. Dit komt omdat MSP’s schaalvoordelen kunnen bieden en vaak toegang hebben tot resources die voor de meeste organisaties te duur zouden zijn om zelf aan te schaffen. Bovendien kunt u door het beheer van uw IT-infrastructuur uit te besteden interne resources vrijmaken om u te richten op meer strategische initiatieven.

7. Toegang tot deskundige kennis

Wanneer u samenwerkt met een MSP, krijgt u toegang tot een team van experts die advies en begeleiding kunnen bieden bij een breed scala aan IT-kwesties. Deze deskundige kennis kan zeer waardevol zijn, vooral als je geen intern IT-team hebt.

8. Gemakkelijkere en snellere invoering van technologie

Een van de voordelen van het gebruik van een MSP is dat het gemakkelijker en sneller kan zijn om nieuwe technologieën te implementeren. Dit komt omdat MSP’s de implementatie en integratie van nieuwe technologieën in uw omgeving kunnen beheren. Hierdoor kunt u zich richten op het runnen van uw bedrijf in plaats van u zorgen te maken of uw systemen wel up-to-date zijn.

9. Gemoedsrust

Tot slot is een van de grootste voordelen van het gebruik van een MSP gemoedsrust. Wanneer u het beheer van uw IT-infrastructuur uitbesteedt aan een MSP, kunt u zich richten op het runnen van uw bedrijf, in de veilige wetenschap dat uw IT-systemen in goede handen zijn.

 

 

Conclusie: De voordelen van IT managed services

Bent u klaar om de belangrijkste voordelen van IT managed services te verkennen? Voor veel organisaties is het gewoon logisch om een MSP in te schakelen in het kader van een servicemodel. U hoeft uw interne IT-resources niet in te zetten voor routinematige of alledaagse taken – en u beschikt over een schat aan kennis en expertise om uw bedrijf te ondersteunen.

Bij Kappa Data met Barracuda Networks bieden we complete beheerde beveiligingsdiensten die kunnen worden aangepast aan de grootte van uw organisatie, de branche en de behoeften op serviceniveau. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen.

Barracuda MSP vereenvoudigt cyberbeveiliging voor MSP’s. Van e-mailbeveiliging en SOC-as-a-Service tot meerdere back-up- en hersteloplossingen en meer, Barracuda MSP stelt managed service providers en leveranciers van IT-oplossingen in staat om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van hun MKB-klanten.

 

Waarom kiezen MSP’s voor Barracuda?

  • Cyberbeveiliging-as-a-Service: Met ons portfolio van oplossingen kunt u lagen van beveiliging bouwen rond de gegevens, gebruikers en reputatie van uw klanten. Onze innovatieve technologie consolideert beveiligingsgegevens en biedt het overzicht dat u nodig hebt om uw klanten te beschermen. Als het gaat om cyberbeveiliging als een service, helpen wij het allemaal samen te brengen.
  • Eén telefoonnummer: Wanneer u met ons samenwerkt, hebt u één nummer dat u kunt bellen wanneer zich een beveiligingsincident voordoet. Ons team hanteert een proactieve aanpak, zodat u snel kunt reageren en de schade die een gebeurtenis voor uw klanten kan betekenen, kunt beperken.
  • Succes in partnerschap: Wij zijn een organisatie die draait om partners. Ons partnerprogramma zorgt ervoor dat u krijgt wat u nodig hebt om uw Monthly Recurring Revenue (MRR) te laten groeien. Uw succes is ons succes.

Barracuda biedt holistische cyberbeveiliging voor MSP’s en hun klanten. Het platform, de oplossingen en het 24/7 SOC stellen u in staat Cybersecurity-as-a-Service aan te bieden, terwijl bedreigingen toenemen en talent schaars is. We stellen u niet alleen in staat om beveiligingsservices aan te bieden, maar helpen u ook uw klanten te informeren en meer te verkopen om uw bedrijf te laten groeien.

Meer weten over Barracuda Networks MSP?

Aarzel niet om contact op te nemen met [email protected] als je met vragen zit!

Geen reacties

Geef een reactie